• Irasidus
    #50
    Sötét energia <> vákuum energia, max. abból gyökerezik de nem tudjuk mi az, elméletgyűjtő fogalom egy jelenségre.
    A kvantumfizikában a nulla energiaszint egészen mást jelent, mint a klasszikus mechanikában. Valójában a vákuum energiája a legkisebb energiaszint, amit ennek ellenére (vagy inkább emiatt(!) nullponti energiának hívunk, ez kísérletileg is igazoltan létező jelenség. És itt a már klasszikus fizika elvei szerint, ahol az energiaűrűségé nő, azaz az adott térben tárolt energia mennyisége egységnyi térfogatra vonatkoztatva nő, akkor a nyomás is változik. További sima klasszikus fizikai tény, hogy ha térfogatváltozás ugyanannyi energiával következik be, akkor csökken az energiaszint, és mivel ez a legkisebb energiaszint, akkor ez negatívba fog átfordulni, azaz negatív nyomást fog kifejteni. Ez nem "csak" egy elmélet, minden eleme adott volt eddig is, és kísérletileg igazoltak is. Az igazán furcsa az, hogy eddig senki nem számolta ki a vákuum energiájának változását a tér tágulásának következtében. A kvintesszencia meg annyiban különbözik a kozmológiai állandótól, hogy térben és időben változhat.
    OK. Tehát nulla, ezzel akkor egy deka gravitációt sem tudtál 'teremteni' ami korábban nem volt ott. Ez volt a kiindulópont, hogy ilyet nem ismerünk.
    Mivel továbbra is oszcilláló rendszert alkotnak, ezért nullponti energiája van, ami a legkisebb energiaszint amit egy rendszer felvehet. Valódi, matematikai nullát nem vehet fel valóban, de a fizikában a nulla energia egészen mást jelent, mint matematikában. Bocsánat, ezt nem tisztáztam! Mea Culpa!
    3. Feltevés; igazolásra váró elv, feltételezés egy megfigyelt tény magyarázatára, a tapasztalat és valószínűségi következtetések alapján. by definition amit Meridian vázolt az elmélet. Az elmélet minősítése egy következő szint, lehet hülye elmélet és lehet megalapozott is. Igen, ilyen a nyelvünk.
    Amit Meridián felvet, az nem meríti ki a megfigyelt tény magyarázatát, tapasztalatát. Felvetés is több értelmű, ugyanis jelenthet egy lehetséges állítást; ami egy valósnak tekintett dolog, vélekedés. Itt most tudományos elméletről van szó, a hétköznapokban használt elmélet vagy elmélkedést - bár idegen szóval, de magyarosítva - a spekuláció szót használjuk. Amit én, ha nincs alapja hülyeségnek hívok.
    Nem, nem ismert az ok ami a mostani inflációt eredményezi, ellenben azzal ami az ősrobbanás után volt.
    A gyorsulva tágulást nem inflációnak hívjuk, annak más oka, és magyarázat van. Az eredeti állításodban, azt írtad, hogy az ok leírása hiányzik, ami téves, hiszen van leírása, nem is egy. Ha ezeket a leírásokat nem ismered, akkor az azért van, mert nem olvastad, és nem azért mert nem léteznek.
    Mondjuk úgy hogy nem a te elvárásaidnak megfelelően használom. Általánosan ha valaki azt mondja hogy véleménye szerint igaz az elmélet miszerint infra fotonok energiája okozza leégést akkor ez egyben magyarázat, elmélet és vélemény is. Bármelyik kifejezés igaz. Sőt, azt is mondhatom rá hogy ez egy hülyeség.
    Sajnos nem úgy használod, hanem megtévesztőlég.
    Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2019.07.29. 19:57:42