• defiant9
    #43
    "Továbbra is nehéz értelmezi amit mondasz, mivel tudományos terminusok helyett, olyan szavakat használsz, hogy az "energia el van bújva"."
    Szerintem végig egyértelmű voltam, az univerzumban jelen lévő minden energia gravitácója mindig hat. A virtuális részecskék nincsenek elbújva, egyszerűen előugranak a vákuumból/létrejönnek az üres térből vagy valós részecskéből. Ha ezek a részecskék képesek lennének +gravitációt létrehozni akkor megdőlne az ált.rel. által leírt univerzum képe.

    "ezek az energiák többféleképpen is felszabadulhatnak"
    Nem tud felszabadulni semmi ami korábban nem volt ott. A virtuális részecske párok előugrása és elnyelődése/annihilálódása során semennyi energiát, tömeget, impulzust nem kap az univerzum. A valós részecskék össz. energiája és impulzusa (ezzel együtt a gravitációs hatása) megmarad a folyamat során.

    "A hozott példád nem cáfolata a kvintesszenciának,"
    Nem is annak szántam, hanem annak hogy nincs elfogadott leírás, persze mindig van valami a lista elején, ettől még a lista állhat csak elméletekből, és továbbra is lehetséges hogy a megoldás nem is szerepel a jelenlegi listán, illetve az hogy soha nem is kerül rá fel.

    "Meridián tudományos értelmében nem elméletet gyártott, csak hülyeségeket beszélt"
    Az elmélet és a hülyeség nem diszjunkt halmazok, azt senki nem mondta hogy egy tudományosan kidolgozott elméletet publikált itt le. Vázolt egy mechanizmust ami szerinte leírja az okot. Az hogy hibázott szinte biztos, ettől még ez egy elmélet, csak hibás.

    "egyrészt van hozzá eszköztárunk, amit tudománynak hívunk"
    Az eszköztárnak a tudományon belül kellene lennie. Megismétlem újra. Elégséges. Amikor azt olvassuk hogy nagy valószínűséggel a megfigyelt részecske a Higgs-bozon, vagy megvan a sötét energia minden kétséget kizáró magyarázata azok többé-kevésbé elégséges szintek. Az utóbbi esetben ettől elég messze vagyunk. Az elméletek ezt megelőzően létezhetnek, csak nem ütik meg az általános elfogadásukhoz elégséges szintet.

    "Ezzel mit akarsz mondani, bizonyítani, a fentiek függvényében?"
    Kb. azt hogy perpill bármelyik elmélet megdőlhet, beleértve a kvintesszenciát is.

    "A vélemény, magyarázat, és elmélet nem ugyanaz. Te felcserélve használod őket."
    Pedig amit Meridian leírt az egyben elmélet, miközben az ő véleménye is, és magyarázatot is tartalmaz valamire. Ez már inkább nyelvtan.