• defiant9
    #41
    "Pedig ez volt"
    Igen ez volt. Jelen tudásunk szerint nincs olyan hogy az energia el van bújva valami formában amiben nem hoz létre gravitációt. Ez egy új fizika lenne ahol nem igaz az ált.rel.

    "ugyanis a virtuális részecskék nem követik az energiamegmaradás törtvényét"
    Tudom mik a virtuális részecskék és tudom hogy nem tudnak energiát behozni/+gravitácót létrehozni az univerzumban, ha nem tud a keletkező részecskepár egyike szert tenni meglévő energiára akkor tiszavirág életük végén mennek vissza a nihilbe ahonnan jöttek, csak átmenetileg tudják megsérteni az energiamegmaradást. Abban a léptékben ahol a gyorsuló tágulást látjuk és Einstein gravitációs képleteivel dolgozunk ott ez a hatás irreleváns.

    "Másrészt én a bizonyított tudományos tényekről beszélek"
    Én pedig a sötét energia forrásának/okának elfogadott tudományos elméletéről. Ilyen nincs, teóriák vannak, és közel sem biztos hogy a jelenlegiek közül az egyiken alapul majd a konszenzussal elfogadott megoldás amiért majd kiosztják a Nobel-t.

    "Ez a tudomány módszere, avagy eszköztára"
    Egyrészt az eszköztár önmagában nem elég mivel "elégséges eszköztár"-ról volt. Másrészt nem elmélet gyártásban van hiány, ahhoz Meridian is hozzá tudott tenni egyet, hanem olyan elméletében ami mögött álló számítások/megfigyelések elégségesek ahhoz hogy a többség elfogadja mint megoldás. Ilyen nincs. Elméletek születnek és megdőlnek.
    Pl.:
    The intense cosmological event observed on Aug. 17 also had other reverberations here on Earth: It ruled out a class of dark energy theories that modify gravity, and challenged a large class of theories.
    - A 100-year-old "cosmological constant" theory introduced by Albert Einstein in relation to his work on general relativity and some other theories derived from this model remain as viable contenders because they propose that dark energy is a constant in both space and time
    - Some other theories, though, which held that the arrival of gravitational waves would be separated in time from the arriving light signature of the star merger by far longer periods - stretching up to millions of years - don't explain what was seen, and must be modified or scrapped.


    "hogy van magyarázat az okra, amiben eddig kételkedtél."
    Ismét csak a magyarázat minőségén van a hangsúly Meridian is magyarázza az okot, de ez a magyarázat nem elégséges.

    "Hogy, kétszer kettő az mennyi, nem jogi kérdés"
    Ezt a szálat elengedhetjük. Szerintem van ezen a fórumon helye Meridian véleményének, és természetesen ez közel sem olyan szintű hogy jelöljék/odaítéljék a fizikai Nobel-re. Elfogadom hogy te nem látod itt szívesen az ilyen ötletelést. Viszont szerencsére szólásszabadság van:)