• defiant9
    #39
    "Az eredeti állításod az volt, hogy nem ismerünk olyan energiaformát, "ami valamilyen formában" "spontán átalakul nyugalmi tömeggel rendelkező részecskévé"
    A francokat ez volt, az trivialitás hogy az energiából anyagot lehet előállítani. Ez esetben viszont már az energia eleve ott volt, és ha ott volt akkor Einstein képlete alapján volt gravitációs hatása, tehát a folyamat során nem keletkezik gravitáció. Én azt challenge-eltem hogy folyamatosan létrejön(a semmiből) az anyag ami létrehozza a gravitációs hatást. Egyébként rosszul érted, a virtuális részecskének ahhoz hogy normál részecskévé alakuljon ahhoz a környezetéből kell beszereznie az energiát, erre a szükséges energiamennyiséggel fordítottan arányos véges ideje van.

    "Vagyis olyan irreális elvárásaid vannak, ami tudománytalan."
    Nincsenek elvárásaim, közöltem egy tényt ami kb. azt jelenti hogy csak egy indirekt hatást látsz(a tágulást). Te próbálod ebbe belemagyarázni hogy követelményként állítottam fel a direkt megfigyelést. Egyébként ezt azért emeltem ki mert ez tényleg valós problémának/akadálynak tűnik, és nem csak nekem: Thee heart of the problem, of course, is that dark nature is observable only indirectly, by its effects.
    Sarkos analógiának azt mondanám hogy hiába feszülsz meg, akkor sincs rá garancia hogy meg tudod mondani hogy mit zártam be egy távoli fekete dobozba, akkor sem ha mondjuk a méretét nagynehezen sikerült behatárolnod. Az univerzum sem garantálja hogy a megoldáshoz minden szükséges információt el tudsz érni, nem körülöttünk forog a világ.

    "miközben leírtam, hogy van rá magyarázat"
    Nincs, az ok meghatározása azt jelenti hogy van egy elfogadott min. konszenzusos magyarázat a sötét energia mibenlétére. Ilyen nincs. Teóriák vannak beleértve a kvintesszenciádat is, első google találat: Top 10 Theories About Dark Energy - Listverse

    "elégséges az eszköztárunk"
    Természetesen technikailag mondhatjuk hogy ismerjük a latin+görög ABC+t +az arab számokat, tehát megvan az eszköztárunk bármit leírni.
    Én azért az elégséges ennél jóval távolabbra pozicionálom. Elégséges az ha rendelkezel minden olyan összefüggés ismeretével ami felhasználásával leírható a jelenség, a sötét energia esetén ez láthatóan nincs meg.

    "Számodra. Számra meg szellemi környezetszennyezés."
    Ehhez természetesen mindkettőnknek joga van, én elfogadom hogy a közösség elé tárja az elképzelését a témáról. A gond nálam ott kezdődik ha makacsul ragaszkodik valamihez ami mögött csak a fantázia van/szembe megy a megfigyelésekkel. Ilyet viszont nem produkált, ellenben mondjuk Astrojan-al.