• defiant9
    #37
    "Nem tudom mit értesz normál energia alatt, viszont a virtuális részecskék spontán módon is átalakulnak valódi részecskékké"
    Show me! Ha nem kellene meglévő energia akkor a kvantum fluktuáció már rég megtöltötte volna az univerzumot részecskékkel.

    "Az indirekt megfigyelésekért Nobel díjat osztottak,"
    És? Ki mondta hogy értéktelen volt megfigyelni/kiszámolni a gyorsuló tágulást? Ettől még igaz amit írtam, az ok leírása hiányzik.

    "Tehát elismered, hogy mégiscsak "elégséges az eszköztárunk" van a sötét energia leírására"
    Tehát nem ismerem el. Az elégséges azt jelenti hogy megvan a konkrét leírás. A nem elégséges az hogy leírom ezt is, meg azt is amik teljesen különbözőek, a megoldás pedig lehet hogy a harmadik amit még nem írt le senki.

    "Én nem igazán támogatom, hogy egy orvosnak egy laikus megmondja,"
    Úgy kezdte a mondandóját hogy "Az elméletem az". Ez számomra egy teljesen korrekt, tisztelendő hozzáállás. Érdekelte a téma, olvasott róla, gondolkozott rajta, előállt valamivel. Azzal hogy itt közzétette, megkapta a lehetőséget hogy megméresse az elképzelését, kapott is két kritikát. Pl. azzal hogy rámutattam hogy ez a folyamatos keletkezés nem illeszkedik az univerzum eddigi koncepciójába az neki egy lehetőség hogy tovább gondolja az így nem túl elegáns elméletet mondjuk egy Higgs mező szerű elem beemelésével vagy annak változásával, de ez persze rajta áll. Az is látszik hogy a fekete lyukakról is szívesen értekezne, és ott is megérne egy misét ez az utánpótlás vonal, de majd újra elmondja ha lesz fekete lyukas topic és ott kitárgyaljuk:)