• wraithLord
    #6
    "Egy példa: 70 évvel ezelőtt az akkori kisember azon stresszelt (nem is kicsit), hogy a termény milyen lesz. Milyen lesz a tél, lesz e elég hó/víz/napsütés stb. És ha [email protected] minden, akkor nekik nincs elég ennivalójuk és/vagy eladni sem tudnak, nem tudnak tűzifát venni ezért nem lesz fűtést, stb..."

    Azoknak az embereknek gyakorlatilag az volt a munkája. Az önellátóknak vagy termelőknek ma is az a munka. Ők is a melójukkal kapcsolatban stresszeltek, és más is (főleg) azon stresszel, attól ég ki. Csak manapság az élelmiszeripar és a városi életmód miatt az emberek nagy része nem a terményen, a jószágokon, és az önellátó birtok dolgain stresszel, mert ezeket mind megveszi/megoldja pénz segítségével... és az ezt a jövedelmet hozó munkája/hivatása okozza a stresszt/kiégést.

    Tehát ezzel csak annyit mondtál, hogy régen másként épült fel a társadalom, kevesebb volt a cégvezető, call centeres, manager, és több a parasztcsalád. De az embereknek akkor is, és most is valahogyan meg kellett élniük. Ráadásul régen csak megélni akartak, tisztességes emberek lenni, ma meg itt a "karrierépítés" meg minél több pénzed van, annál inkább vagy ember...