• NEXUS6
    #35
    Nyilván folytattak az oroszok a médián keresztül olyan propagandát, amelynek hatása volt a szavazókra. Beavatkoztak? Nyilván. Mint ahogy a demokrata/liberális oldal is pont ezt tette. Ezen kár vitatkozni.

    Az más kérdés, hogy direktbe történt-e beavatkozás magába a választás/szavazás folyamatába? Szerintem nem, mert nem is volt ezek után rá szükség.
    Bár az jut eszembe, amit az egyik Bush győzelem után dobtak fel, amikor bevezették az elektronikus rendszert, hogy mi is történt valójában. Mindenki azt próbálta bizonygatni, hogy meghekkelték a számítógépes rendszert. Pedig pont ellenkezőleg. Az elektronikus rendszer minden előző szisztémánál pontosabb volt, szinte semmi selejtet nem gyártott. A régi lyukasztós, meg mondjuk 2-5% érvénytelen szavazócédulát. Ezek után csak arra kellett figyelni, hogy az elektronikus rendszer kerüljön a republikánus többségű szavazókörzetekbe, a pl. feketék lakta demokrata többségűben meg maradt a hagyományos, mert ők még nincsenek az újra felkészülve. Szoros választások esetén ez a pár százalék eldönthette államonként az elnökválasztás győztesét.
    Csalt Bush a választásoknál? Végül is nem.