• NEXUS6
    #13
    Ha történelemről van szó, akkor a Római-birodalom bukása óta pont ez az ami valahol tudatalatti szinten mozgatja a politikusokat.

    Az elmúlt 200 évben 3 jelentős próbálkozás volt az egységes Európa megteremtésére, Napóleon, Hitler és a Nato.
    Az utóbbi elég jól bejött. Az angolszások annyira be voltak xarva az oroszoktól, hogy még azt az alapelvet is félre tették, ami a britek világbirodalmához vezetett: divide et impera.
    Inkább hagyták a franciákat és a németeket egymás keblére borulni és közben annyira balfax vezetőik voltak, Csörcsillel az élen, hogy még a világbirodalmukat is veszni hagyták inkább, minthogy valamelyik jelentős európai nemzettel az európai egység érdekében szövetkezzenek. Dögöljön meg a szomszéd tehene is inkább.

    Csakhogy mióta más érdekek nem tüzelik őket, valahogy kb. 70 éve a franciák és a és a németek jól megértik egymást (na ennyit arról, hogy a nemzetállamok erősítése autómatikusan háborút jelent) és szép lassan békésen felépítették az EU-t, ami persze olyan amilyen. Kicsit szabadkőműves, kicsit szivárványos, sajnálom, ezt engedték, ezt engedte az USA. De talán lassan fordul az idő kereke annyira, hogy az európai népek döntsék el, hogy milyen legyen a köv 50 év.