• Sequoyah
  #19
  Igazabol amit irsz az egyebkent nem hulyeseg, nagyreszt egyetertek vele. Az "Oligarchia" mint szo hasznalata a hulyeseg.
  Azert nem tetszik ennek a szonak a hasznalata, mert az altalad irt problemak bar abszolut valosak, semmi kozuk nincs ahhoz amit Oroszorszagban, vagy kisebb leptekben Magyarorszagon latunk. Teljesen mas a hatalmi struktura. Fuggetlenul attol hogy mindketto rossz-e, teljesen mas.

  A legfobb kulonbseg, hogy Oroszorszagban Putyin osztja a lapokat, es kiemel nehany huseges vallalatot, akikbol oligarchat csinal, es tamogatjak cserebe ot.
  USA-ban epp ellenkezoleg tortenik, ott nem a politika iranyitja a gazdasagi hatalmakat, hanem inkabb forditva. Ott a penzzel rendelkezok befolyasoljak a politikat. Nincs is igazan olyan politikus aki hosszu idon keresztul toltene be meghatarozo szerepet... Es mivel a felso 10000 szamossaga is nagy, 1000-fele kulonbozo lobbi es erdekek iranyitjak a politikat.
  Analogiaval talan az Atheni demokraciahoz all kozel ez, ahol a nep iranyit, de a nepnek eleve csak a felso osztalybeliek a tagjai:D

  Kozel nem olyan jo ez a rendszer mint pl a Svajci, de azert az Orosznal meg mindig kategoriakkal jobb... Bar Trump probalkozik rombolni...