• Astrojan
    "Matematika nincs. Emberi találmány amivel próbálod leírni a világot."

Pontosan erről beszélek, ne feledd amit itt leírtál. A gömbökkel leírt definíció matematikai definíció és a (kitalált) tér matematikai pontokból épül fel , értelemszerűen matematikai pontokból, ami a természetben nem létezik. Kizárólag a tudatunkban "létezik" a (kiterjedés nélküli) matematikai pont fogalma, valamint az összes geometriai fogalom, legyen az gömb, sík, tetraéder vagy szinuszgörbe. És értelemszerűen a tér fogalma vagy kifejezetten a téridő fogalma. Ezek egyike sem létezik a szervetlen természetben.

Nem cáfoltam semmilyen kijelentésemet, csak még vélhetően nem érted.

Tehát tér nincs (mert az matematika, ami szerinted sem létezik a természetben), ezért nem tudott keletkezni, tágulni, felfúvódni, hajolgatni. Következésképpen a tér tágulásáról beszélni értelmetlen butaság.

svd: a mai ismeretek rendkívül hiányosak és tévesek. A legkevésbé sem fognak megsemmisülni a részecskék, mert csak átalakulnak, a Világegyetem ciklusos. Végtelenül sok Világegyetem létezik és ezek pulzálnak. Többségük lakhatatlan, az életre nem alkalmas. Az Ősrobbanást a gravitációs sugárzás okozza és ugyanez az erőhatás fogja bevégezni amivel újabb ciklus indulhat.