A vilagegyetemnek NINCS kozeppontja. Az osrobbanas az nem egy robbanas volt a terben, hanem a ter maga ekkor szuletett meg. Olyan ez mint amikor a gomb feluletenek a kozeppontjat keresed, mikozben a felulet osszes pontja egyenrangu...
Az osrobbanas MINDENHOL tortent, ott is ahol most epp vagyunk, es ott is ahol a lathato univerzum hatara van.
Tehát akkor a világ kétdimenziós? Ha nem akkor viszont ha minden irányba egyformán tágul csak kell lenni egy központjának. Különbem nem lenne tér. De az meg van. Akkor nem minden irányba tágul egyforma gyorsan? Vagy ezt hogy gondolod?
Ez merheto lenne, de semmilyen forogva gyorsulas nem merheto.
Ne viccelj, van egy tér össze - vissza mozog benne minden mindenfelé. Akkor te mit nem tudsz mérni? Eleve azt se tudjuk mihez viszonyítsunk. Akkor mit mérsz?
A feketelyuk az egyfelekeppen szivarog, a Hawking-sugarzassal, ami viszont ekkora meretekben borzalmasan lassu, 10^100-on evbe telne hogy egyaltalan eszrevehetoen elkezdjen csokkenni a merete. De persze amig van barmifele anyag korulotte, addig novekszik, es nem csokken.
Szivároghat az másként is volt már rá példa az ősrobbanás utáni pillanatokban a kezdeti szingularitás természeténél fogva nem leírható mégis megtörtént. Akkor az hogy?
A vilagegyetem MINDEN iranyba tagul. Ha nem igy lenne, akkor egyik iranyban mas sebesseggel tagul mint a masikban, de a mi perspektivankban eppen hogy mi lennenk a vilagegyetem kozeppontja. Ami ketfelekeppen lehetseges, vagy mi vagyunk a kozeppont, vagy minden pont egyenrangu.
De akkor most ezt hogy képzeljük el? Mert szerintem te se tudod, hogy ez hogyan lehetséges. Maga a tér növekszik minden pillanatban mindenhol? Akkor az egymáshoz viszonyított távolságoknak nem kéne nőniük. Ha viszont nőnek akkor a tér tágul ki amiben maga az anyag van, de az anyag jó nagy százaléka tér. Akkor annak ott is kell tágulnia még a fekete lyukban is. Szóval ennek a tágulásnak fuss neki még1x nem szégyen azt beismerni nem érted. Én nem értem de te biztos okosabb vagy.
Vagy a fekete lyukban nincs tér? Az megint problémás lesz. Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.06.19. 07:30:43