• szivar
  #97
  A cukor nem csúcstechnológia, de a megtermeléséhez||előállításához szükséges berendezések azok azok voltak. Bármilyen hihetetlennek is tűnik, nem úgy készül a cukor, hogy elvetnek három szem kockacukrot, kinő a cukorbokor és amikor már beérik (tehát már fehérszik a kocka a bokron) akkor leszedik, darálják és zacskózzák...

  A FÉG-nél nem csak kazánokat és AMD-ket gyártottak, hanem ahogy benne van a nevében is: GÉPGYÁR. Ez azt jelenti, hogy teljesen unrealisztikus módon gépeket is gyártottak. Ezt csak úgy a nehezebb felfogásúak kedvéért írom le. Például láttam olyan FÉG esztergát - '82-es gyártmányú, amit a mai napig nyüstölnek. Mellette meg ott figyel a franc tudja mennyi CNC masina - csak azokba nem lehet befogni akkora böszme vasdarabokat, mint ebbe az elavult konstrukcióba.

  A szocialista ipar nem volt annyira elmaradott, mint ahogyan te képzeled. Most konkrétan ne a kőművesekből és az útépítő munkásokból indulj ki. Voltak olyan iparágak, ahol valóban világszínvonalú volt a termelés.

  Most így a hozzászólásoddal kapcsolatban elég cifra és hosszú mondatok jutottak eszembe, de legyen elég csak annyi, hogy érzésem szerint te még az életben nem dolgoztál semmiféle élelmiszeripari vállalatnál sem, de ennek ellenére úgy nyilvánítasz véleményt, mintha csak bakfitty volna az egész. Sőt, szerintem még nem is dolgoztál, csak meregetted a hátsó fertályodat és büszke vagy arra, hogy mennyire pótolhatatlan vagy és milyen jólét vesz körül az eltartóid jóvoltából. No, most jól ki is személyeskedtem magamat, annak ellenére, hogy nem szeretek leereszkedni ilyen mélységekbe, mert innen már a másik ember(?) győz a rutinjával.

  Kíváncsi vagyok, hogy mikor jön a pm anyám foglalkozásával kapcsolatban...