• szivar
    #113
    Alapfeltevés szerint te igencsak elkanyarodtál a témától, ami az volt, hogy "miből lehetett volna megcsinálni". De azért még megpróbálsz arra rávenni, hogy egy régen bekövetkezett eseményre keressek egy hipotetikus megoldást, amiből jelen pillanatban semmit sem profitálnánk.Én azt próbáltam meg kihangsúlyozni, ha meg lett volna a megfelelő politikai akarat (ami nem volt meg), akkor egészen másképp jöhettünk volna ki az adott szituációból - voltak szakemberek (jogász, közgazdász, stb) is,nem csak csóringer prolik és kiskirályok. Te meg folyamatosan azt szajkózod, hogy mit tettem volna másképpen, illetve elmaradott volt az egész szocialista ipar, meg amúgy is szar volt minden, de mit tettél volna másképpen akkor, amikor elmaradott volt a szocialista ipar, és amúgy is szar volt minden, de te akkor mit tettél volna másképpen, amikor is a KGST bedőlt, meg amúgy is elmaradott volt az ipar...

    Lehetett volna kiút belőle, mint ahogyan most is lehetne, csak ép a Lőrinc haverjai szembehugyozzák azon apróságokat, hogy ebben az országban szinte lófasz sincs, nemhogy erőforrás. Ami netán még van, az meg kell nekik.Nem elkenni kellene most sem a szart, hanem eltakarítani, azzal együtt, aki beleszart a zongorába akkor, amikor az a leghangosabb volt. Utópia, persze.

    Te iderakod szalmabábnak ezt a "te mit kezdtél volna" jellegű dumát. Idézel tényeket és információkat (lsd.: az aláírásomat) , amiket te szentül elhiszel. Szó se róla, a Bokros jó szakember, csak ép pont szart volna arra, hogy hányan döglenek éhen, hányan fagynak meg, hányan maradnak lakás nélkül. Ja, hogy ez is megtörtént... Micsoda véletlen.

    Az előzményeket sem kell ám figyelembe venni, azt, hogy honnan is jöttek azok az adósságok, miből és milyen módon keletkeztek (igen, a gorenjékből is). Azt sem, hogy az akkori jegybank úgy járt, mint a devizahitelesek - felelőtlenül döntött. S ez így van jól és rendben. Mert a jogrendszer szerint ez mind teljesen törvényes volt, mert egyrészt elévült, másrészt meg nincs közvetlen bizonyíték. De ha van is, az sem számít, majd az após elintézi (lsd.: Tiborcz úr esetét), az adófizetők meg majd állják a cehhet még vagy száz évig, köszönhetően az elsumákolt pénzeknek.

    Most jön majd az a meglátás, hogy az állam rossz gazda. Tévedés. A vezetői nem voltak méltóak arra, hogy egy országot vezessenek. Vagy éppen egy gyárat. De most is ezt teszik. De sebaj, jobban élünk, mint négy év múlva.