• defiant9
  #112
  "Mert ha 'mindenkiről' köztudomású lenne az, hogy honnan is került az a vagyonka a tulajdonába, s ezen (jogi és természetes) személyek (sem családtagjaik) nem vehetnének részt semmiféle pályázaton"
  Ez most valami magyar utópia akar lenni? Mindenki tudja hogy a gázszerelő mutyizik, és? Egyre nyíltabban csinálják, maguknak hozzák a törvényeket és a szabályokat.

  "Akkor és ott kellett volna a megfelelő jogi környezetet teremteni és betartatni azt."
  Vázold kérlek a megfelelő jogi környezetet. Tehát, van rengeteg állami tulajdonú vállalatod, senkinek nem engedted hogy nagy vagyont összelopjon, aki már összelopta attól visszaveszed.Mit teszel a vagyonoddal?

  "Amúgy a Samsung hol kezdte? Alapult egy mamutcég 1000 milliárdos tőkével, vagy mi?"
  '89-ben a Samsung és az Intel is már 20 éves cégek voltak. Az általad dicsőített MEV 6 éves(lett volna).
  Méretgazdaságosságban már ekkor sem venné fel a versenyt. A sikernek több kulcsa lehet, pl:
  -méret(ebben jók a kínaiak, USA)
  -oktatás(ebben jó Dél-Korea, Singapore, vagy USA egyetemek)
  -genius ez lutri (ebben jó az Apple)
  -szorgalom (ebben jó Japán)
  -olcsó munkaerő(Kína, és mások)
  Mi egyikben sem vagyunk igazán jó. Ez ma sem úgy működik és korábban sem úgy működött hogy akkor adok neked 1 milliárdot és csinálj belőle világcéget 20 év múlvára. Legvalószínűbb hogy minden jószándékod ellenére elégetnéd a pénzt és csődbe mennél.

  "Próbáld meg értelmezni a múlt idő és a jelenidő közötti kapcsolatot. Léccilécci. A múltat nem lehet megváltoztatni"
  Akkor miért is pörögsz azon hogy mit kellet volna csinálni a tolvajokkal? Senki nem mondja hogy meg lehetett változtatni a múltat, a kérdés feléd csak annyi hogy mond el mit lehetett volna 1989-ben adott helyzetben csinálni az állami vagyonnal. Továbbra is csak maszatolsz, és kibújsz a válaszadás elől.