• szivar
    #111
    Sztoj. Nem egyik tolvaj zsebéből a másikba. Mert ha 'mindenkiről' köztudomású lenne az, hogy honnan is került az a vagyonka a tulajdonába, s ezen (jogi és természetes) személyek (sem családtagjaik) nem vehetnének részt semmiféle pályázaton, nem játszhatnák a bölcs államférfit, se nem vehetnének részt a 'közéletben' (lsd.: politikai kapcsolatok, azaz kapcsolati tőke), akkor a tudásukkal nagyjából kitörölhetnék azt, amire gondolok. Hupsz, a parlament kilencven százaléka kiesett... Ajjaj.

    Nincs mire válaszolni. Akkor és ott kellett volna a megfelelő jogi környezetet teremteni és betartatni azt. Ez nem történt meg. Négy párt önként kikiáltotta magát vezetőnek, a pártvezérek meg kikiáltották magukat a nemzet vezetőinek, utána meg méregették azt, hogy kinek a hosszabb. Ők így döntöttek, aki amit tudott azt ellopta, mi meg szopjuk a bránert azóta is. S semmiféle vizsgálat nem indult ez ügyben - meg belátható időn belül nem is fog.

    A kilencvenes évek elején ki volt fejtve az a tézis (fizika, blaablaa), hogy hatszáz nanométer alatt nem működnek a félvezetők, nem lehet UV LED-et készíteni, nemhogy kék LED-et, meg fehéret... Az "aprócska nagyhatalom" szóösszetétel pedig azt jelenti, hogy kicsiny helyen nagy dolgok születhettek volna. Akkor még nem volt EUV litográfia, meg ilyenek. Amúgy a Samsung hol kezdte? Alapult egy mamutcég 1000 milliárdos tőkével, vagy mi? Alulról kezdték ők is, mint a legtöbb neves gyártó.

    Próbáld meg értelmezni a múlt idő és a jelenidő közötti kapcsolatot. Léccilécci. A múltat nem lehet megváltoztatni. Azt, hogy így kellett volna, vagy úgy kellett volna... Csak egy dolog. A megtörtént dolgokon nem lehet változtatni, viszont az elkövetőiken lehetne ún.: revansot venni, illetve helyrehozni a bekövetkezett károkat.