• defiant9
    #110
    "Ellenben el lehet ezen személyeket szigetelni az állami pénzektől és a közügyektől, s szigorúbb ellenőrzés alá kerülhetnének"
    Ahogy Bige esetében is, elértéktelenedik a vállalkozása amit 0 Ft-ért felvásárol valaki a Fidesz slepp-ből. Tehát egyik tolvaj zsebéből a másikba tetted át a vagyont. Gratula, ez tényleg remek megoldás. Valóban volt olyan kísérlet 2010-ben hogy 98% adót kell 5 évre visszamenőleg fizetni, Strasbourg elkaszálta a 98%-os különadót. Teljesen diktatórikus, jogállamiatlan koncepció.

    "Ez már '87-'89 tájékán sem így volt, de ettől el is tekinthetünk. "
    Akkor végre válaszolnál is? Tényleg 20x kell feltenni ugyanazt a kérdést, amire 20x mellébeszélés a válasz. Írd akkor le hogy nem fogsz válaszolni és akkor nem strapálom magam vele.

    " Ha a magyar vezetés jól játszotta volna ki a kártyáit, akkor most lehetnénk egy aprócska nagyhatalom"
    Fikció. A tény az hogy elbuktak a csúcstechnóliga kapujában(úgy is hogy lopták a nyugati szellemi tulajdont nem maguk alkották), ezek már akkor nagyon tőkeigényes területek voltak, az államnak pedig pénz kellett, nem pedig pénzt akart adni(ami egyénként is tiltott állami támogatás kategória versenypiacon).
    "aprócska nagyhatalom"
    Képzavar már a név is. Te tényleg reálisnak tartod hogy versenyképes mondjuk x nanométeres saját gyártástechnológiával versenyezne egy magyar cég a mai nagyok(pl. Samsung, Intel) ellen? Itt súlyos realitásérzék deficitet vélek felfedezni. Már nagyon régóta a méretgazdaságásságról szól az iparág, olyan nincs hogy aprócska, a kis hal egyszerűen nem tud versenyképes lenni, jobb esetben megeszi egy nagy hal, rosszabb esetben csődbe megy.

    "Ha meghalt valakid egy autóbalesetben akkor hogyan akadályoznád meg most? Körülbelül ez ennek az analógiája. Próbáld meg megérteni, hogy ezt már nem lehet visszacsinálni, meg nem történté tenni."
    Ha az a kérdés hogy fék nélkül száguld a Zsiguli a szakadék felé és akkor azt mondom hogy ez egy kényszerpálya, elkerülhetetlen a katasztrófa, azt választhatom esetleg meg hogy jobbra kormányzok vagy balra. Ezt amit nem vagy hajlandó kimondani. Helyette azt szajkózod hogy bárcsak ne került volna az autó a lejtőre, vonjuk felelősségre aki oda juttatta.