• szivar
    #109
    ".. jogállamban nem írhatod át a BTK-t visszamenőleges hatállyal..."
    Ellenben el lehet ezen személyeket szigetelni az állami pénzektől és a közügyektől, s szigorúbb ellenőrzés alá kerülhetnének, mint eddig - mert még mindig okosban' oldják meg a dolgokat legtöbben. Ja, ez meg az egyenlő bánásmód miatt nem játszik - bocsánat... Amúgy meg át lehetne, csak akkor ferde szemmel néznének külföldről. Mint ahogyan ez az elmúlt években meg is történt egypár tollvonással: visszamenőleg alkalmaztak törvényt (bár fejből most nem jut eszembe, hogy mi volt az - de megtették, valami bankok rémlenek vele kapcsolatban).

    "...mindenki alkalmazott, és az ennek megfelelő vagyonnal rendelkezik..."
    Ez már '87-'89 tájékán sem így volt, de ettől el is tekinthetünk. Voltak bennfentes alkalmazottak és a cselédség.
    A MEV-el kapcsolatban elég sok a HA. Ha nem égett volna le, ha biztosított volna az állam nekik termelőeszközöket, akkor kb. 4-7 évvel előbb piacra kerülhetett volna egy olyan fejlesztés, ami még nem volt (programozható áramköri kapuk - vagy hasonló fantázianéven futó project). Itt nem azért nem került gyártásba valami, mert nem volt rá tehetség - szvsz. a politika is rendesen beleugatott a dolgokba. A processzorok decapingje és másolása, meg egyebek ezen esetben nem játszanak. Ha a magyar vezetés jól játszotta volna ki a kártyáit, akkor most lehetnénk egy aprócska nagyhatalom a számítástechnika területén. De nem így történt.

    "Próbálj meg válaszolni mert kb. 10x teszem fel ugyanezt a kérdést."
    Ha meghalt valakid egy autóbalesetben akkor hogyan akadályoznád meg most? Körülbelül ez ennek az analógiája. Próbáld meg megérteni, hogy ezt már nem lehet visszacsinálni, meg nem történté tenni. Viszont felelősök vannak és nagyon jól érzik magukat.