• defiant9
  #108
  "Nem érted meg a célzást arra, hogy jóformán csak a jogi keretrendszer hiányzik ahhoz, hogy kiderüljön és büntethetővé váljon az ami nyilvánvaló."
  Ez nem megértés kérdése, jogállamban nem írhatod át a BTK-t visszamenőleges hatállyal. Értem én hogy sérti az igazságérzeted, de jó oka van az elévülés ilyetén intézményének. A gazdasági bűncselekmények nem egy kategória a súlyos élet ellenes cselekményekkel, így ezeknek még a súlyos formája is 10 év alatt elévül.

  "Tehát a befektetendő tőke az adott volt, csak ép lenyúlták, zsebre tették. Kapise?"
  Tehát nem volt elérhető, megint ott tartasz hogy a kiinduló állapotot akarod módosítani, de ez így nem válasz. Ahogy mondtam a helyzet adott, mindenki alkalmazott, és az ennek megfelelő vagyonnal rendelkezik(senki nem lopott el még semmit, ha igen azt még ideális esetben visszaszerezte tőle a köz). Mit kezdesz a MEV vállalttal? Próbálj meg válaszolni mert kb. 10x teszem fel ugyanezt a kérdést.

  "Lehet, hogy csak egy véletlen baleset miatt éget le minden, de ki tudja."
  Konteo. Összességében egy fecske nem csinál nyarat, a magyar ipar állapota messze elmaradt a nyugati/távolkeleti színvonaltól(ezt tisztán kirajzolják a hiánygazdaság utáni fogyasztói döntések). Mit feltételezel, kint csak a láblógatás ment 40 év alatt mialatt mi a szocializmus építettük (értsd: a langy vízben loptuk ki a gyárat a motiválatlan munkaerővel). Kint kemény verseny volt, ez pedig hatalmas innovációs stimulus, az állam rossz gazda, kódolva van benne az alacsony szintű innováció.