• szivar
    #107
    Nos igen, teljesen felesleges is leírnom valamit... Nem érted meg a célzást arra, hogy jóformán csak a jogi keretrendszer hiányzik ahhoz, hogy kiderüljön és büntethetővé váljon az ami nyilvánvaló. Akik annak idején okosban kiszervezték a vagyonelemeket a saját pénztárcájuk kitömésére, azoknak nem kicsi szerepe volt abban, hogy a GDP a béka segge alá került és az államadósság szinte megduplázódott négy év alatt. Ezek felderítésre nem volt meg a politikai akarat az elmúlt harminc évben. De szerintem nem is lesz. Mint ahogyan az olajszőkítésben ludas emberkék esetében is abbahagyták az egész vizsgálatot és gyorsan titkosították a jegyzőkönyveket.

    De látom rajtad azt is, hogy nem kívánod megérteni annak a mondatnak a lényegét sem, melyben azt írtam, hogy:
    "Valahogy nehezen hihető dolog az, hogy '90-ben a havi harmincezer forintos fizetésből lehet venni hatmilliós kunyhót".
    Mert ezek az emberek csak papíron kaptak harmincezret, a többivel meg csak szimplán megkárosították a magyar emberek közösségét. Adócsalás, satöbbi. Lehet, hogy a törvény szerint jártak el (pedig nem), de akkor is erkölcstelenül.

    Tehát a befektetendő tőke az adott volt, csak ép lenyúlták, zsebre tették. Kapise? Személy szerint kettő embert ismerek (egyik sem a szívem csücske), akik megerőltetés nélkül felférne a száz leggazdagabb magyar listájára azzal a tizenpármilliárd forintos 'megtakarításával'. Meg a jachtjaival. Meg a tengerpari apartmanjaival. Meg... De mivel a fül és vaj tipikus esete forog fent, így nem áll érdekükben nyilvánosság elé kerülni. Mind a kettő kint dugdossa a pénzét valami adóparadicsomban.

    A MEV esetében meg érdekes módon akkor történt ez a baleset, amikor elkezdtek dolgozni egy piacképes chip fejlesztésén. Ami a mai FPGA-k elődje lehetett volna. Ezen utóbbiak több mint tíz év után jelentek meg a fejlett nyugaton. Lehet, hogy csak egy véletlen baleset miatt éget le minden, de ki tudja.