• defiant9
    #102
    "Én azt írom, hogy a vidéki holland milyen keményen dolgozik, Ő egyből a mezőgazdasággal jön, ami szerintem sértő a Hollandokra nézve."
    Rendben, magyarázd meg akkor hogy miért használtad a vidéki jelzőt. Markánsan miben tér el a városi holland és a vidéki holland munkavégzése. Elismerem, én valóban úgy véltem hogy a mezőgazdaságot akarod kidomborítani, de kíváncsian várom hogy mit.

    "Az meg, hogy fel szopja Bokros Lajos tevékenységét, tényleg nevetséges"
    Beidéznéd azt hogy hol szopom fel? Ismét csak szalmabábot gyártasz.

    "azok mind nem ütik meg nála a mércét, neki csak az az igazi ipar, amit multik csinálnak."
    Beidéznéd hol állítottam ilyet. Ismét csak szalmabábot gyártasz. Tényleg próbálj erről leszokni mert nagyon primitív vitastílus.

    "ez után jött rá Bokros bombája"
    Egy Bokros csomag jellegű 'megszorító' intézkedések nélkül az adott helyzet a kezelhetetlen irányba eszkalálódott volna a nemzetközi befektetői bizalom. Tény hogy tűzoltás jellege volt, de ha ég a ház akkor hiábavaló azon keseregni hogy de jó lenne ha nem égne.
    Azt nem gondolom hogy Budapest centrikus lett volna az intézkedés csomag, a pesti emberek ugyanúgy nyakukba kaptak egy jó adag megszorítást, ki is mentek tiltakozni ellene. Utólag egyébként sokkal könnyebb okosnak lenni, talán ha Bokros jövőbelátó lett volna akkor más csomagot csinál, ettől még jó szakembernek tartom. Egyébként érdekelne hogy konkrétan mire utalsz ami a csomagban vidékre van kihegyezve és kímélte a fővárost?
    Társadalombiztosítási járulékalap szélesítése 15,6 milliárd forint
    Családi pótlék jövedelemhez kötése 9 milliárd forint
    Célzott gyermekgondozási és anyasági támogatás 2 milliárd forint
    Gyermekgondozási díj és egyszeri családtámogatás megszűnése 6,7 milliárd forint
    Ingyenes fogorvosi ellátás megszűnése 7 milliárd forint
    Tandíj bevezetése a felsőoktatásban 2 milliárd forint
    8%-os vámpótlék bevezetése az energiahordozókon kívül minden árura
    A forint 9%-os egyszeri leértékelése, illetve a forint csúszó leértékelésének bevezetése (kezdetben havi 1,9%-os mértékben).
    A nominálbérek emelkedésének korlátozása az állami szférában