• defiant9
    #63
    Az első kérdés amit fel kell tenni a cui prodest, kinek állt érdekében. Napelemgyártók, szélturbina gyártók, elektromos autó gyártók, LED gyártók, rézsecske szűrő gyártok, újrahasznosító üzemek, stb. Látszik hogy nagyon szerteágazó iparágak ezek, RoHS direktíva/logó is része minden elektronikus terméknek.
    Ellenben az összes általad hozott példa esetén egy jól behatárolható nyertes réteg tartozik egy jól behatárolható korrupciós/lobbi tevékenységhez. A környezetvédelem nem ilyen, a párizsi egyezményt 185 ország írta alá, ezzel együtt egy adott közpénzből létrejövő projekt esetén természetesen felmerülhet a korrupció, ennek mértéke kb. megegyezik az adott országban uralkodó állapottal (nálunk garnatált a korrupció, és hogy a közpénz végül a Fidesz slepp zsebében landol anélkül hogy valós/érdemi teljesítés állna mögötte).
    Az hogy politikai pártok(zöldek, liberálisok, szocik) meglovagolják, vagy kommunikációban rá is erősítenek az természetes, ahogy a Fidesz túltolja a migránsozást/Sorosozást, vagy a Jobbik a zsidózást/cigányozást. A környezetvédelmi cselekmény akkor is egyértelműen jót tesz a bolygó ökoszisztémájának, ha egy túlzó állítson alapul, ha tisztább a levegő abból mindenki profitál aki lélegzik, az összefüggés nyilvánvaló és megkérdőjelezhetetlen.