• xrt
  #477
  "Te nem is akarsz tudni smmit, tipikus konteós ezós hozzáállás. Ott a link Dávid Gyula előadására, abban mindent elmond részletesen. Mit mérnek, hogyan mérnek, a gravitációs hatást vagy azt, hogyan számolható ki egy galaxis tömege. ...." stb


  Akkor kezdjük már képletesen a padlótól.
  Ott indítva, hogy a publikussá tett két űrszonda belső hőmérséklete miért is változott meg? Nincs válasz.
  Hubble persze hogy fontos de rengeteg kérdést is felvet, mert milyen közegen keresztül lát (no nem, nem a lencsékre gondolok...) mert azt senki sem tudja hogy a milyen közegen keresztül látjuk a dolgokat! Vagy ezt is bizonyították már (esetleg egy link? :P)?


  Ne haragudj amiért értetlenkedek. Nevezhetsz butának, tudatlannak, de amíg nincs ezekre bizonyíték, addig továbbra is csak hipotézis!

  Csak kérdés-kérdések (na jó most csak egy): Hogy számolható ki egy galaxis tömege, amikor egyetlen fekete lyuk tömegét is csak feltételezések alapján számolják ki, a "saját" galaxisunk közepén is valami hasonló van amiről csak találgatások vannak? Mer' ugye ehhez pl. pontosan kéne tudni a fekete lyukak számáról és tömegéről, mert e nélkül nonszensz!
  Akár lehetne ezernyi példát felsorolni, hívhatsz butának nem érdekel, még lehet hogy tiltanak is, de mindent amit leírok csak azért teszem mert a tudomány nevében feltételezéseket írnak-mondanak egyesek tényként!