• dyra
    #200
    Hát ezeket írtad.

    "Filozófiailag mondhatjuk, hogy a teremtés folyamatos, ma is tart, a rendszerek folyamatosan megteremtik önmaguk összetettebb, fejlettebb változatát, kapcsolatba kerülnek egymással és ez az amit időnek érzékelünk. Szerintem."

    - Az anyag mozgása egyetemes, az anyag egyik lényege. Nyilvánvaló, hogy van egy előző és egy következő állapot. Az is nyilvánvaló, hogy a következő állapot nem lehet előbb mint az előző. Semmiféle entrópiát nem kell idekeverni ennek fölfogásához.

    "A filozófia tényleg azt a célt szolgálja, hogy az objektív tudásunk közötti hézagokat kitöltsük és ilyen formán tényleg közel áll a vallási rendszerekhez."

    -Is. Még fontosabb, hogy az ismereteket összefogja, rendszerezze, és ezekből következtetéseket vonjon le. Lényege tehát a megértés. Nagy szükség van tehát a természetfilozófiára.


    Ha valaki azt mondja, hogy a semmiből lesz valami, az biztosan lökött. Akkor is, ha egyébként "tudós" vagyis nagyon ért valamihez. De szerencsére tudós ilyet nem mond, legföljebb népszerűsítő irodalomban. Meghökkentő mondatokkal ugyanis jobban fogy a könyv. Teremődés éppúgy nem létezhet, mint teremtés. Mindkettő mítosz.


    "De felveteskent egyaltalan nem olyan lokottseg az az otlet hogy a semmibol lesz valami." - de igen, lököttség. Minden szinten. A kvantumfizikában is. - Na ezért kell a filozófia többek között, hogy ha a fizikusnak nulla jön ki, vagy éppen visszafelé folyó idő, akkor a filozófus azt mondja, hogy az nem lehet. Hawkingnak is szólt valaki.


    meg a végén ezt
    Ha átmentél az érettségin szövegértésből, akkor csak el kell olvasnod amit írtam az elejétől.


    Valóban megbuknék ha ebből kéne bármit összeraknom.

    Majd leírom, nyilvánvaló mert az evidencia!
    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.05.07. 21:43:55