• dyra
    Kettőnk közül nem én folytatok boszorkányüldözést. A témában békésen olvasgattam, a fórum hozzászólásokat is! Még nem újfent meglettek fikázva a vallások ami engem bánt. Nem azért mert vallásos vagyok hanem azért mert tiszteletben tartom más emberek hitét. Itt van ez a téma "Nem stimmel az Univerzum tágulásának üteme" erre az egyik figura aki magát a tudomány apostolának tekinti rögtön beleugrik páros lábbal.

Semmi köze nincs a vallási rendszerekhez, irányzatokhoz! A tudományban már az elméleteket sem légből kapjuk, az egzakt bizonyítással még nem hitelesíthető elméleteket, hipotéziseket és tudományos teóriákat nem kezeljük tényként, de ennek ellenére a már meglévő tudásunk alapján le kell tudni vezetni, vagyis illeszkednie kell ahhoz, és következnie kell mindabból, amit már tudunk! Ez jelentős különbség a vallásokhoz képest, ahol totális fikciókkal és légből kapott mesékkel állunk szemben, melyek semmilyen kapcsolatban nincsenek a valósággal és a már bizonyított tényekkel sem, sőt, legtöbb esetben egyenesen szembe mennek a megfigyelésekkel, mérésekkel, tapasztalatokkal!

Mindennek tetejébe, egy tudományos elmélet nem tény, nem is kezeljük annak, ellentétben a vallásokkal, ahol konkrét tényként tanítják és állítják be a bizonyítatlan fikciókat!

Ezek után senki nem tud hiteles maradni.