• TokraFan
    #123
    "De örülök neki, hogy ilyen sok embernek megvan a képessége, hogy pl felfogja a Planck-idő fogalmát vagy jelentését és le is tudja vezetni, hogy miért annyi amennyi. Fantasztikus."

    Ezt a vitát már lezavartuk pár hónapja, és akkor sem értettél meg semmit, pedig elég sokan mutattunk rá, hogy szembe mész a forgalommal.
    lényegtelen, hogy te mit értesz meg egy tudományos felismerésből, tényből, elméletből, képletből, rendszerből, akármiből. Az a lényeg, hogy a tudósok ezrei értik és ellenőrzik, reprodukálják és bizonyítják vagy esetleg cáfolják.
    Ezzel szemben, a papok egyike sem érti és bizonyítani, reprodukálni, ellenőrizni sem tudja azt a sok marhaságot, amit egyébként tényként prédikálnak bele a világba. Ha már ezt az "apró" különbséget sem ismered fel, hogyan lehetne veled bármiről vitázni a továbbiakban?
    Elamagyaráztam már: Attól, hogy az analfabéta nem tud összeadni, még az összeadás működik! Lényegtelen, hogy az analfabéta érti-e vagy sem! Aki pedig meg akar tanulni összeadni, az nem elhinni fogja, hogy működik a matek, hanem meg fogja érteni a logikáját és alkalmazni is tudja a későbbiekben (tehát ha úgy tetszik, saját maga reprodukálhatja és ellenőrizheti is).

    Ezzel szemben mutass egy pappot, aki megtanít egy bottal kettéválasztani a tengert! Köszönöm!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.05.05. 15:23:20