• xrt
    #46
    Ezen kár rágódni, végülis a cikk nem elsősorban erről szól.
    DE azért nézz már utána az átviteli sebességeknek. Az 1GB már átlag user-nek is elérhető, meglepődnék ha csak 10x ennyi lett volna a dollármilliókért épített teleszkópok mellé telepített net sebessége, ráadásul több mint öt év alatt gyűlt össze az adatmennyiség szóval kötve hiszem hogy mindenhol őrizgették és a végén egyszerre kellett szállítani az adatokat.
    Az meg már inkább szarkazmus a részedről (remélem nem gondoltad komolyan) hogy több száz kutató kell egy adathalmaz átküldéséhez a neten... Már rosszabb helyeken is egy átlag titkárnő elég hozzá!

    De ha már ennyire elmentünk az átviteli sebesség témára, a repülőn szállított hw-t ugyan mennyi idő volt beszerelni és tesztelni hogy sérült-e avagy sem? Egy nem túl extra net esetén is hamarabb átmegy mint mindezt a szállítással együtt megcsinálni. Arról nem beszélve hogy egy fizikai szállítással csak egy helyre kerültek el az adatok. Az is eléggé kétséges hogy egy szerverpark végezte az elemzést, és az is hogy egyetlen kutatás miatt az egészet leállították amíg a repülőnyi vasat installálták.... stbstbstb

    Szóval több sebből vérzik a dolog, és ha egy ilyen mellékes infó ilyen, akkor mennyire komoly a többi része?