• dyra
  #33
  Vonatkoztass már el tőlem. Nézd meg a magyar városokat pl Miskolcot mennyivel laknak ott kevesebben mint 20 éve. Majd Pestet és nézd meg ott mennyivel laknak többen az agglomerációt is beleértve. Az emberek nagy többsége nem tud helyben boldogulni pont a digitalizáció korában! Mindenki megy a nagyvárosokba és onnan látják el azokat a melókat amik adott esetben ezerkilométerekkel odébb vannak. Nagy diszpécseri központok, kiszervezett munkaköre sokasága. Vedd még ide a webshopokat is.

  Kinyírja a vidéket teljesen.

  Spec az én helyzetemben még érdekesebb is mivel multi az én telephelyeimen nem is spórolnak mert több lovét visz el az indiai cég + a feladataim egy részét át kell vennie más kollégáknak + kelleni fog egy külsős partner mert minden igyekezet ellenére nem mindent lehet megoldani távolról. De mivel ez egy multi a világ összes telephelyén már hatékonyabb, olcsóbb, és gyorsabb is. Kivétel az olyan alacsony bérszínvonalú ország mint a miénk. De ez globálisan nem játszik.

  Ami nekem az aggályom az a vidék kinyírása.

  Itt visszatérek a cikk-hez.

  "Visszalépést is hozhat a digitalizálás"

  Pontosan. Nagy visszalépést. Nem biztos, hogy boldogabb lesz az ember persze munkája lesz kajája lesz, csak épp rohadtul nem ott él ahol amúgy szeretne és a szerettei t is csak a Skypon látja majd.

  Én egy ilyen aspektusból világítom meg ezt a dolgot.

  Persze ha megtermelt GDP-ben vizsgálod biztosan hatalmasakat lépünk előre.
  Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.04.06. 19:08:47