• TokraFan
    #35
    "Mindent tilt, ami kicsit is gyanús."

    Ez egyelőre csak feltételezés, nem tény!

    "Ez nagyon messze van minden szólásszabadságtól és a legdurvább cenzúrához vezet az emberiség történelmében."

    Szép drámai megfogalmazás, csak sajnos semmi értelme, mivel mint láttuk az előbb, egyelőre semmi alapja nincs a kijelentésednek. Az egész egy feltételezésen alapul! Tényeket please? Kit, hol, mikor és miért cenzúráztak a most elfogadott szerzői jogi törvény miatt (mármint saját, jogszerűen megosztott tartalom kapcsán termsézetesen)?

    "Az amerikai globális nagyvállalatok érdekében."

    Aha...A google, a fosbúk és a többi nem USA cég? Ezeket a Máltai Szeretetszolgálat üzemeleteti? Másrészt,
    Európai nagyvállalatok szerinted nincsenek? Európán belül senkinek nincsenek szerzői jogi védelem alá eső termékei, szolgáltatásai, művei, szellemi termékei, melyeket szintén véd a törvény?

    "Mert náluk van a szerzői jogok legnagyobb része."

    Linket please? Vagy Te csak így kijelentesz dolgokat aztán kész? Kezdjük ott, hogy iparáganként jelentős eltérés van abban, ki birtokolja valaminek a szerzői jogait. A zeneiparban pl. jellemzően a cégek pont nulla szerzői jogot birtokolnak, ezen jogok ugyanis az alkotóknál, tehát magánemberknél vannak! A kiadóknak itt csak értékesítési jogaik vannak, aminek semmi köze a szerzői joghoz! Persze más iparágakban rengeteg szerzői joggal védett akármit biztokolnak cégek is, az élet szinte minden területéről lehet példát idecitálni (pl. Gyógyszergyártás, szoftver/hardverfejlesztés, autógyártás, technológiai cégek stb.), bár itt már képbe kerül az iparjogvédelem is, de ezek téged jellemzően nem fognak érinteni a mostani szerzői jogi törvény miatt. Elsősorban a médiaipart érinti az új szabályozás (újságírás, zeneszerzők, művészek, fimgyártók, egyéb alkotók stb.).

    "Kik ellen? Az európai kreatív kisemberek ellen, akik mostantól el lesznek némítva ezeken a felületeken."

    Mikor, miben, hol? Már azon kívül persze, hogy többé nem kereshetnek pénzt mondjuk a youtube-ra feltöltött illegális anyagaik után. Pl. tipikus példa a zenei lyric videók, ahol jött noname gipsz jakab aki feltöltötte valaki más világslágerét a csatornájára, ráírta a szintén más által szerzett dalszöveget, majd bekapcsolta a reklámmegjelenítés lehetőségét a videója alatt. Mivel a dal világsláger volt, milliós nézettséget generált noname jakabnak úgy, hogy a dalt nem ő szerezte, a szöveget nem ő írta, a studió költséget és a dal befuttatásának reklámköltségét nem ő fizette, hanem mások! Vagyis egy 8elemis paraszt, aki éppen csak képes megnyomni pár ikont a telefonján, szépen meg tudott élni más, valóban tehetséges emberek műveiből, miközebn az eredeti szerzőknek gyakorlatilag nem jutott innen pénz! Na ezt a gyakorlatot kapcsolja le az új törvény!

    "Tehát az van, hogy európai politikusok hoztak egy törvényt, amivel USA vállalatoknak kedveznek és EU polgárokat szivatnak."

    Most komolyam, de a mélynemzeti konteós érzelmeken túl, szolgálj már nekem némi konkrétummal kérlek, mert komolyan kíváncsi vagyok, hogy ennek a törvénynek pontosan melyik paragrafusa hol, hogyan, miért, és pontosan milyen "globalista amerikai cégek" érdekeit szolgálja, a pontosan milyen európai polgárok ellen?
    Különös tekintettel arra, hogy az EU-s SZJT alapvetően egy irányelv, amitől az EU tagállamai eltérhetnek, és el is fognak térni, ahogy eddig is tették (ezért van az, hogy te itthon probléma nélkül tölthetsz le filmet és zenét, miközben ezen tevékenységért pl. Németországban börtön jár)!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.04.02. 21:28:16