• zetortraktor
    #12
    "sajnos ismerjük, hogy milyen a nyugati áldokumentarista filmkészítőknek a munkássága, Michael Moorral, és a klímarajongó Al Gore-ral az élen."

    Ez meg egy másik érdekes aspektus. Az elv nélkül fakenews-ozás. Mert sokkal egyszerűbb bármire címkét aggatni, ami nem tetszik, és lesz úgyis sok ember, aki meg sem kérdőjelezi. Az amerikai elnök is konkrétan hazudik sokszor, de mivel HANGOSAN kiabálja, hogy a másik fél hazudik, sokan hisznek neki, mert az kényelmes.

    Nem vagyok oda Moore-ért, de Moore nem áldokut készít. Maximum elfogult és szórakoztatni akar, de ha megnézed mondjuk a legutóbbi rendezését, vagy valamelyik népszerűbb darabot, akkor abba jelenetenként nem tudnál belekötni. Nem is lehetne, mert kvázi leszúr egy kamerát és megmutat dolgokat. Rohadtul nincs nehéz dolga, hogy olyasmiket mutasson, amik alátámasztják a szavait. Nem is kell semmit hazudnia, még kommentálnia sem, sokan csak simán lejáratják magukat azzal, amit tesznek.

    És épp ez a gáz a mai korban, hogy egyeseknek valami vagy 0 vagy 100%. Ha azt mondod, hogy Moore hazudik, akkor nem arra gondolsz, hogy 2-3-szor ferdít, hanem arra, hogy minden egyes mondata hazugság. Pedig nem. Nem próféta ő, de mondom, megnézel 3 random jelenetet egymás után a filmjéből, és nem fogod azt mondani, hogy hazugság, mert nem az.