• Sequoyah
    #22
    Amit en irtam az arra az esetre vonatkozik, hogy tovabbi novekedese ugyan nem lesz (ami manapsag sajnos rossz hirnek szamit...), "csak" tartja a poziciojat es a profitjat.

    Ha a tovabbi iPhone modellek bukasara szamitasz, es igy arra hogy a profitjuk csokkenni fog a mostanihoz kepest, akkor valoban nem jo hosszutavu befektetes. De ez mar egyeni dontes, semmilyen racionalis es objektiv tenyadat nincs ami alapjan ez eldontheto lenne.

    Amugy egy normal cegnel tokeletesen eleg lenne ha nem csinalna tobbet semmilyen forradalmit, hanem csak evente kiadna a frissitett iPhonet. De ez itt a technologiai ipar, ezzel gyakorlatilag a Nokia utjat jarna be...
    Szoval bar papiron teljesen jo ceg, de erzesre en sem latom benne hogy 5-10 ev folotti tavlatban mi tartana az elvonalban, az ilyen ertek-alapu cegek pedig evtizedes tavlatokban szoktak nagyon jol termelni penzt...
    Rovid tavra pedig novekedesi-alapu ceget erdemes venni, amin az Apple mar tul van...

    Amugy erdemes megnezni a Microsoft peldajat. Ok sem csinalnak mar semmi forradalmit, megis vagonszamra termelik a penzt... Szoval az Apple szamara sem lehetetlen a hosszutavu ertekteremtes. De ok mar egy olyan iparagban vannak, ahol nem cserelik le az emberek a cuccukat 2-3 evente, es nekik sokkal fenntarthatobb a termekpalettajuk.