• TokraFan
    Nem ártana értelmezned amit írok, mert anélkül csak szalmabáb érvelésre fogja futni!
    1. Folyamatosan a mai technológiából indulsz ki, pedig SENKI nem állította, hogy jelen technológiákkal megvalósítható a költözés! Sőt, erre külön felhívtam a figyelmet, csak olvasni kéne tudni!

2. "Amit ma az emberi szervezetről tudunk az kizárja azt, hogy az ember huzamosabb ideig éljen LG környezetben, nemhogy ott szülessen meg és fejlődjön ki..."

Amit MA tudunk róla. És? Mi zárja ki annak lehetőségét, hogy akár a génkutatás, akár más biotechnológia révén ezt a problémát át lehessen majd hidalni? Ráadásul azt sem állította senki amire magadnak reagáltál, sőt! Én evolúciós léptékről beszéltem, akkor neked is leírom mégegyszer! Másrészt, azt sem állította senki, hogy azonnal low G-ben kell élni és szaporodni, nyilvánvalóan az ember számára megfelelő, mesterséges gravitációs környezetet kell létrehozni, amit addig kell alkalmazni amíg az evolúciós átalakulás végbe nem megy, néhány generációnyi idő alatt. A hangsúly a technológián van, mert annak segítségével tudja az ember az igényeihez alakítani a környezetét. Nézz már szét a bolygón belül is. Számos olyan helyen ugrott meg az emberi kolóniák népessége, ahol ezt kizárólag a technológia segítségével lehet fenntartani (pl. Szaúd-Arábia). Nyilván komolyabb tech kell majd a kolóniákon, de idővel megvalósítható lesz. Ez nem sci-fi, a folyamat tökéletesen levezethető a gykorlatban eddig látottak alapján. Neked azért ismét kiemelve, hogy HOSSZABB TÁVON és nem e jelenlegi technológiákkal, de ezt már az első hozzászólásban is leírtam!