• mrzed001
    " az első állítás nem fedi a valóságot, mert a tapasztalatok szerint, a jóléti társadalmakban csökken a népesség, szemben a nyíltan éhező régiókban tapasztalható mérhetetlen szaporodással."
    Ejnye, hát még mindig nem olvastad el a K és r szaporodási stratégiákat ? (Ks, rs röviden)
    Tessék, olvass utána. 6. fejezet: Szaporodás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Bakt%C3%A9riumok (buta példa, de hirtelen ezt leltem neten)

Amúgy külön vicces, hogy pont azzal akarsz cáfolni, amit állítottam.
    Mit is írtam:
    "Az általam felsorolt EU, USA, Japán területeken CSÖKKEN a lakosság létszáma. Miért? Mert nem kell 10 kölköt nemzeniük, hogy ebből 2-3 megélje a felnőttkort, mint Afrika egyes részein, vagy India. "
    És még előtte mit írtam:
    "Mert ugye nem Európa, meg nem USA, meg nem Japán népesedik túl. Ezek a régiók már rég átálltak a K stratégiára."

Tehát akkor melyik pontnak is akarsz ellentmondani a fenti állításoddal ? Mert nekem úgy tűnik a Ks-t még mindig nem érted.

És ismét értetlenül állok, hogy mit is akarsz cáfolni, mi van pont fordítva?
    "Afrikaiak pl. segélyezés nélkül is erőteljesen szaporodtak, talán ennek evolúciós magyarázata az lehet, hogy rossz körülmények esetén a genetikai kód egyelőre még azt szorgalmazza megoldásként"
    Mit is írtam:
    "Szemben ugye ott a mai Kína, India, Pakisztán, Afrika nagy része ... ahol jelenleg is az r stratégia dominál, amelyek okozzák a Föld túlnépesedését."

De már sejtem. Szerintem nem fogtad fel ezt a példámat:
    "Képzeld el, ha az elég durván r stratégiás poloskáknak pl rengeteg élelmiszert juttatsz egy biztonságos közegben, mi történik?
    Marad az r stratégia, és iszonyat túlszaporodnak."
    Mert pontosan ez igaz Afrikára is. Amíg nagy volt a halandóság, addig egyensúly volt (rs).
    Azzal, hogy kívülről belenyúltunk, extra élelem és orvosi ellátással, megmaradt a rs, de a halandóság lecsökkent és jött a túlszaporodás.
    Vagy át kellene állniuk Ks-re (2 gyerek) mint a nyugatnak, vagy megszüntetni minden segélyt és rs majd elintézi hogy az egyensúly ismét helyreálljon. Mert ennek ami most van SEMMI értelme !
    Talán a következő példa meg is adja rá a választ, hogy miért:

Idéznék egy kicsit (SzTE):
    "Természetesen ezek csak a klasszikus és ideáltipikus szaporodási stratégiák, a gyakorlatban más formák is felmerülhetnek. Érdemes pl. megemlíteni egy tisztán K-stratégiás faj populációjának a „tündöklését és bukását”.
    A Szent Máté szigeten kezdetben nem éltek rénszarvasok (sem farkasok) és a talajt tíz centiméter vastag rénszarvaszuzmó borította. 1944-ben egy 29 állatból álló rénszarvascsordát telepítettek a szigetre.
    A csorda létszáma, mivel bőségesen volt táplálék, exponenciális ütemben nőtt.
    1957-ben már 1350, 1963-ban pedig 6000 egyed élt a kis szigeten.
    Addigra le-legelték a zuzmót és 1963-1964 kemény tele végzett a csordával.
    A tavaszt csak 41 tehén és egy terméketlen bika élte meg.
    Ez a kipusztulás törvényszerű volt, mivel a rénszarvasok felszabadultak a létszámukat optimalizáló számos külső hatás (ragadozók, elvándorlás lehetősége) alól.
    A rénszarvasok pedig már csak olyanok, hogy nem képesek önmaguk szaporodását korlátozni (Klein 1968)
    "
    És az a vicc, hogy van benne egy nagy tévedés. Mégpedig, hogy Ks ... hiszen ahogy írja is: "nem képesek önmaguk szaporodását korlátozni".
    Azaz valójában rs és mivel nem tudtak ezen változtatni valódi Ks-re, valamint a túl sok élelem és 0 ragadozó miatt történt a túlszaporodásuk ... és ebből egyértelműen következő kihalásuk.

És ha elvonatkoztatod ezt a példát Kína, India, Afrika lakosságára, valamint Föld léptékűre, akkor mire is fog vezetni ezen régiók rs szaporulata és mellette Ks szintű élelem mennyiség és orvosi ellátás ?