• TokraFan
    "Kár, hogy kevered a dolgokat, mint például evolúciós lépés és technológiai fejlődés. "

Nem igazán, Te viszont figyelmetlenül olvastál! Nem evolúciós lépésről beszéltem, hanem evolúciós léptékről, az időbeni mértéket érzékeltetve (mivel az evolúciós lépték általában nagyobb időegységet jelent)! Egyszerűbben fogalmazva, nem holnap és nem is a közeljövőben fogunk áttelepülni más bolygókra, de egy teljesen reális és lehetséges folyamatként számolni lehet ezzel a távolabbi jövőben!

"Ami szintén nem evolúciós lépés, szimplán csak alkalmazkodás"

Lépésről továbbra sincs szó, ellenben az evolúciónak természetesen része az alkalmazkodás is! Sőt, igen fontos része! Számos, eredetileg vizi élőlény, miután az evolúciós fejlődése folyamán szárazföldi környezetben folytatta a létezését, később már nem volt képes újra a vízben élni. Ebben tehát semmi meglepő nincs, sok esetben lejátszódott bolygón belül is. Ha az ember egyszer majd kolonizálni kezd más égitesteken, hasonló folyamat várható, de erre sincs garancia természetesen. Egyelőre megjósolhatatlan, milyen módon fejlődik tovább az emberi szervezet.

"Sőt, nincs valós űrhajtóművünk...Legalább 2 nagy technológia ugrásnyi ..."

Én mást állítottam volna? Kérlek olvass értőbben!