• TokraFan
  #17
  Jelentős hatást gyakorolhattam rád, ha már első válaszodban csak a személyeskedésig sikerült eljutnod, komolyabb érvelés helyett. Az egyetlen "érved" melyet sikerült felhozni, tévedés, alapvetően szövegértelmezési problémákra vezethető vissza.
  Az ateizmusnak több szintje létezik, ezek egyike az agnosztikus ateista. Nem tagadja kifejezetten isten létezését, mert nincs is mit tagadni, lévén semmiféle bizonyítás, bizonyosság, de még csak arra utaló megfigyelés vagy igazolható jel sincs, hogy létezne. Ebből következően nem foglalkozik az egésszel, nem része az életének még elméleti szinten sem, tudomást nem vesz róla. Igazságnak végképp nem fogadja el, hiszen nincs semmiféle vizsgálható aspektusa!
  Ezek az emberek nem hisznek istenben! De itt egy másik grafikon, a 2014-2016-os felmérés szerint a Magyar fiatalok 67%-ka hitetlen!

  "a "hitoktatás egy faxság" témát, akkor ellövöd."

  Nem lenne baj ha megértenéd, mit jelent egy internetes fórum, mi a célja és értelme! Ha a hívőnek joga "ellőni" mindeféle "logikai bukfenc keretében, hogy a hitoktatás szükséges", akkor természetesen nekem is jogom van leírni az erről alkotott saját véleményemet! És igen, a hitoktatásnak nincsen helye az állami oktatási intézményekben, mert ezzel az erővel a hétfejű sárkány létezését vagy bármilyen más mesét is taníthatnának a szerencsétleneknek! A mindössze meséken és elképzelésken alapuló vallásoktatás ideje felnőttkorban jöhetne el, amikor az illető már fel tudja mérni a korábban szerzett ismeretei és mentális érettségének birtokában, hogy szüksége van-e a mesékre az életében vagy sem. Egy gyerek viszont erre még nem képes, ők a sulykolás ellen védtelenek, mindent elhisznek amit tanítnak nekik, akkor is, ha semmiféle bizonyíték nincsen a tanok mögött.

  "De sebaj nem haragszom"
  LOL! Most örülöm kéne?
  Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.02.20. 19:14:01