• mcganyol
    #1
    Már viszonylag régóta jobb eredményeket érnek el ezek az ún. szakértő-rendszerek, mint a szakértők. A baj az emberekben van, nem alkalmazzák ezeket a rendszereket "élesben". Hiába, hogy az orvos félrediagnosztizál egy beteget aki ennek következtében meghal, hát nagyon sajnáljuk az orvos sem mindenható, ő is tippelhetett rosszul, értelmezhette rosszul a látottakat, ő igy is az egyik legjobb orvos a kórházban/világon stb. és az emberek ezt elfogadják.
    Viszont ha van egy gép ami félrediagnosztizál valakit és az belehal ebbe, az egy olyan szituáció amivel senki nem akar/mer szembenézni. Mert egy gép hibájából nehogymár meghaljon egy ember, a gép szar, őt nem is furdalja a lelkiismeret meg blabla. Szóval több ember életét menthetné meg a gép már így a mai technolgiával, mint az orvosok, (ezen a szűk területen legalábbis, ami a betegségek diagnosztizálását érinti) de mégsem használjuk etikai, morális meg hasonló okokból.
    Az evolúció logikus következő lépése mostmár az ember kiküszöbölése, végtelen mennyiségű illogikus és rossz lépést csinálunk. :)