• defiant9
  #73
  "A Trump-kormány által kreált vámintézkedések semmilyen hátrányt nem jelentenek a távol-keleti országnak"
  Ezt tényleg így gondolod? Akkor miért is prüszkölnek ellene? Nehogy szegény USA ráfaragjon. Illogikus amit állítasz. A szabad kereskedelem egyértelmű nyertese az aki exportál.

  "de mit is értesz lopás alatt?"
  Itt kb. azt hogy más szellemi tulajdonát lemásolták annak hozzájárulása nélkül.

  "ráadásul a K+F robbanásának oroszlánrésze volt a náci technológiák "átvétele"""
  Igen, kb. kimondható hogy a rakétatechnika terén az USA R&D helyett jórészt csak elvette von Braun eredményeit. Ez nem volt R&D, nyilván saját erőből is meg tudták volna oldani, sok pénzért ami hatalmas R&D-t költést jelentett volna a grafikonon.

  "úgynevezett lopások megtörténhettek, az leginkább a profitmaximalizáló, gyerekmunkát igénylő gyártáskihelyezés hibája."
  Na persze, ez a miért ment oda, mire számított logika. A lopást nem legitimálja az hogy profitmaximalizálótól lopsz, ilyen alapon rengeteg lopást folyamatosan meg lehet ideologizálni.

  "jelenleg Kínában rengeteg világszínvonalú technológia fejléesztése zajlik, önerőből"
  Mi lenne az amiben kínai cégek az US cégek előtt járnak? Elektronika, haditechnika, gépipar, járműipar, szoftver? Ahogy már írtam a távközlésben látom azt hogy elég közel vannak a top-hoz, miközben költségben jobbak. Azt semmiképp nem gondolnám hogy néhány év múlva egy top számítógépet össze lehet rakni kínai fejlesztésű alkatrészekből, vagy egy autó hardveresen jobb lenne a németekénél vagy japánokénál, software tekintetében sem gondolom hogy kínai fejlesztésű OS-en kínai böngészőből fogunk post-olgatni.