• Sequoyah
    #46
    Es az hogy letezik hadi/atom/elektronikai ipara az nem azt jelenti, hogy egyreszt az hasznalhato erre a celra, masreszt hogy van megfelelo kapacitasuk is a puszta leten felul.
    Egy atommeghajtasu hordozo epitesere kepes gyar felepitese nem annyibol all hogy hozzavagunk 10 millardot es megvan, 100 milliardbol pedig 10 masik lesz... tortenelem soran mar jopar hatalmas kapacitasu orszag bukott meg ilyen feladattal, mert ehhez brutalis hatteripar kell, es soksok magasan kepzett szakember plusz technologia. Jelenleg nincs ilyen hatteriparuk, mert muanyag froccsontott jatekokat gyart mindenki, meg iPhoneokat. Es a teljes hatteripar hirtelen felhuzasahoz nincs penzuk meg ugy se ha a nem mozgosithato forrasokat is osszeadjuk. Arra meg USA-nak sem lenne penze igy hirtelen, evtizedek ipari befekteteseinek a sora kellett hozza.

    Arrol nem is beszelve, hogy USA-nak nem 10 hordozoja van, hanem vagy 100 masikat is megepitettek korabban, mire a mostaniak olyan jok lehettek amilyenek. Nem uttorokent nem kell feltetlenul a teljes utat bejarniuk, de teljesen megkerulni ezt akkor sem lehet.

    Ez sokkal sokkal bonyolultabb tema annal, mint hogy kifizetik x hordozo arat mint a boltban, es akkor van x hordozojuk.