• Tinman #19
    Miért csak a futásban tudsz gondolkodni?

    Az úszás is csodásan rögzíthető, és a kerékpározás is. Egy Garmin 920XT-t használok erre a célra és még túrázáshoz is tökéletes, nem, hogy az előbbi sportokhoz.

    Az meg urban legend, hogy szétvered a lábad a futástól. Bocs nem... csak a bénabarmok verik szét a lábukat az aszfalton. Az ízületek is edzhetők, erősíthetők és azok szoktak lesérülni, akik túl sokat képzelnek magukról. Vannak olyan barmok, akik 0-ról maratonra 1 év alatt akarnak felkészülni... ezek elmebeteg emberek és abból a téves nézőpontból indulnak ki, hogy "de van akinek sikerült". Igen van, mert az emberek genetikai adottságai eltérők. Van aki 0-ról 2 év alatt már ultrákat fut, van aki meg az első félmaratonját. Egy biztos: Az ízületek is edzhetők! Megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel, normális táplálkozással, FOKOZATOS terheléssel sima ügy.

    Anno 2000-ben jött rám, hogy én akkor futni fogok. Fél év se kellett és lesérültem. Abbahagytam a futást. Kb. 6 éve újra fellángoltam, de ezúttal ésszel csináltam és nincs semmiféle ízületi fájdalmam, se kopásom, se semmim, pedig már lassan 40 vagyok.