• dyra
    #421
    ""Nem békességet hozok...", míg a másikban meg azt, hogy "Békességet hozok"? Ilyen szögegyszerű ellentmondást már csak képes vagy még Te is feldolgozni nem?"

    Mellé dumálsz. Folyamatosan. A hívőknek nem az a lényeg ami le van írva. Hanem amit hisznek róla. Természetesen neked más jön le épp ezért nem érted a hívőket. Felesleges értelmet keresned benne az általad leírtak többféleképpen értelmezhetőek ez nem egy tudományos könyv hanem egy mesekönyv! Nem tudományosan működik, hanem hit alapon. Te ezt tényleg nem érted? A Süsü a sárkányba van logika? Vagy tudomány?

    "Nem! A beszélgetés arról folyik, miért nem szabad iskolában vallási butaságokt _tényként tanítani_. Fentebb saját magad is megadtad erre a választ! Egyébként pontosan tudjuk, hogyan működik a hívő. A vallásos hit a logikus és értelmes gondolkodásra képtelen emberek önbecsapása, önámítása, és valóságtagadása, mindenféle bizonyítatlan, értelmetlen marhaság által. Lásd: jézus akit imádnak, tényként kezelnek, miközben épp most navigáltad bele magad, hogy nem is létezett csak mese az egész."

    Szerinted. Tedd is hozzá gyorsan. Bizonyíték? Ismerek embereket akik elmondásuk szerint találkoztak istennel. Olyanokat is akihez beszélt. Dolgozó, gyermekeket nevelő emberekről van szó. Szerinted ők mennyire osztják a "szerinted" véleményed. Semennyire. Sz*ranak arra a tudomány mit állít istenről meg a Bibliáról. Jelentős közösség, van politikai támogatása és ennyi. Ott van a suliban.

    "Én meg azt nem fogom többet leírni, hogy az iskolában történő oktatása zavar és nem az, hogy felnőttként ki, milyen baromsággal kábítja magát! Nem kéne többször leírnod neked sem azt, amire ezt válaszként leírtam már hetekkel ezelőtt is, csak persze ismét nem vettél róla tudomást és notórius módon visszatérsz ide. Kronológiai sorrendről hallottál már?"

    Engem is sok minden Zavar. Szokj hozzá. Tudom javasolni.

    "Az meg csak a szokásos "megoldásod", hogy ha már beszorultál a sarokba az érvek miatt, akkor értelmes válaszok helyett csak hirtelen azzal tudsz hárítani, hogy te nem is vagy hívő, neked nem kell válaszolni! Egyértelműen hívőként működsz!"

    A sarokban ti vergődtök folyamatosan. A Bibliáról ne egy olyannal beszélgess aki mesekönyvnek tartja. Minek érvelsz nekem belőle? Ezen az alapon a Süsü-ből is idézgethetnél mekkora baromságok vannak benne.

    "Egyértelműen hívőként működsz!"

    Miért? Mert rávilágítok a baromságaidra?

    Utoljára szerkesztette: dyra, 2019.03.16. 21:53:35