• TokraFan
    #31
    Látom nem érted a tudományos módszertan lényegét! A tudományban nem léteizik HIT, ezt csak a vallásosok találták ki a maguk megnyugtatására, és mert fogalmuk nincs az egészről. A tudományban amit egyelőre nem lehet megismételhetően, kétséget kizáróan bizonyítani, azt teóriának nevezzük. A tudományos teóriát is le kell vezetni, alá kell tudni támasztani, nem úgy működik, hogy "szerintem van isten és kész". A meglévő ismereteink alapján logikusan le kell tudni vezetni, és a tudományos közösség szépen szét fogja szedni darabokra, mielőtt akár csak teóriaként is elfogadná! Amit te hátránynak tartasz, az éppen, hogy előny és a fejlődés motorja! Ha minden tudós kérdés nélkül azonnal elfogadná a teóriákat, akkor soha nem fejlődnénk sehova, és nem derülnének ki a hibák, tévedések sem!

    A lényeg pedig az, hogy a teóriákat nem elhisszük, maximum elfogadjuk (vagy sem)! Az nagyon nem ugyazan! Ha egy tudós számára XY teóri vagy elmélet leírása nem kielégítő, akkor azon fog dolgozni, hogy pontosítsa, kijavítsa és bizonyítsa a saját igazát! Ennek semmi köze a hithez, ez a tudományos kutatás alapja és értelme, igazából éppen ez különbözteti meg a vallásos hittől, ahol elég bármit légből kapva kijelenteni és ennyi elég. Nem törekednek az állítások bizonyítására, sőt, bérmiféle megkérdőjelezést kifejezetten büntetnek!

    Pl. az ősrobbanás is csak egy tudományos teória, ebben sem hiszünk, csak annyit mondunk, hogy jelenlegi ismereteink alapján ez tűnik a leglogikusabbnak. De ha idővel ezt bárki megcáfolja (természetesen a tudományos módszertan szigorú kritériumai szerint), akkor szépen el fogjuk vetni és az újat fogadjuk majd el. Ezt hívjuk fejlődésnek!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.01.22. 17:59:38