• TokraFan
    #30
    Sajnos keversz itt mindent. Soha nem állítottam, hogy kizárólag vallási okokból háborúznak emberek! Picit olvass már figyelmesebben!
    Az erőszak nem kifejezetten emberi jellemző, hanem a komplett élővilágé! Harcolnak egymással a növények, az állatok, a rovarok és minden egyéb létforma ezen a bolygón (egészen a sejtekig)! Azonban, minden ilyen harc oka a túlléléshez kötődik, ami genetikai szinten van kódolva és teljesen logikus, indokolt, érthető OK! Elvégre, aki nem harcol a túlélésért, az elpusztul. Tehát itt a harcnak VAN ÉRTELME!

    Ezzel szemben, bármilyen hit és vallási alapú képzelgés miatt bekövetkezett öldöklés, indokolatlan, logikátlan, és teljességgel ÉRTELMETLEN!

    Tehát a vallás kifejezetten káros, mert fanatizál, bigottá tesz, rombolja a józan, önálló, logikus gondolkodás képességét, mindezt egy olyan eszme mentén teszi, amiről nincs semmiféle bizonyosság, kizárólag személyes vágyálmokon és képzelgéseken alapul. Ahogy már írtam, Pistike azért veri agyon Janikát, mert az nem az ő kétfejű manójában hisz, hanem a kalapos sünben. Ez butaság, értelmetlen és természetellenes!