• leeloodallas
    #19
    "Folyamatos a fejlődés. Hogy te miért nem tudsz erről, az meg csak rád tartozik."

    A fejlődés folyamatos volt kb. a közelmúltig. Elméletileg már működik, csak az a fránya humán faktor a gátja. A gépek egymással már tök jól ellennének. De ugye nem gondolod, hogy eljön az idő, hogy egyik napra kitűzik a "VÁLTÁS ÓRÁJÁT", és attól kezdve mindenki tud/akar önvezető autót venni. Mert ugye az átmenet kizárt.

    Arról nem is beszélve, hogy egy gép nem látja, hogy pl. az út szélén imbolygó "valami" az egy kisgyerek labdával, vagy csak a szél visz egy teszkós szatyrot. Mert ugye egészen más protokoll lépne érvénybe a két esetben. Egy embernek ez tök természetes. És ez csak egy példa a tucatnyiból, amit képtelenek leprogramozni/megvalósítani.

    A repülő autók esetében molnibalage-zsal értek egyet némi megjegyzéssel. Egyfelől az autóval való közlekedés is igen bonyolult, sok embernek egyenesen megoldhatatlan. És itt ugye nagyjából 2 dimenzióban kell csak gondolkodni.
    Egy repülő akármi vezetésénél már nem csak az előre-hátra-jobbra-balra okoz bonyodalmat, hanem a fel-le is belekerül a játékba, amitől annyira lesz csak komplikált, hogy egy pilóta szükséges az ojjektum elkormányzásához.

    Abból pedig nincs sok, és nem csak azért, mert drága a képzés, hanem mert egy rakás fiziológiai/mentális képesség megléte szükséges már csak az alapok elsajátításához is.

    Mondjuk itt vissza lehet kötni az önvezetésre: HA és amennyiben egyszer létrejönne az "önvezető közlekedés", mint olyan - és itt egyetlen, központosított, egyként mozgó/gondolkodó rendszerről beszélünk -, máris volna létjogosultsága a "repülő autóknak". Azt nem teljesen értem, hogy mit értünk repülő autó alatt - tehát kereke is van, meg repülést lehetővé tevő hajtóműve is, vagy csak repül, és az elterjedtsége miatt hívjuk így?
    Nem tudom, hol tart most ennek a - véleményem szerint tökéletesen felesleges - technológiának a fejlődése, de az, hogy egy normál autó árának sokszorosába kerül - és kerülni is fog -, az egészen biztos. Márpedig autóra sem futja rengeteg embernek.
    Mindegy is, a repülő autó szerencsére nem akut veszély. :)