kvp#34
"Én pl. AKG fejhallgatót szoktam használni, nekem az jön be (legalábbis az árat is figyelembe véve). Csak kell hozzá egy kis hordozható erősítő is. De ez a fejhallgató akkor is jobban szól a gépemben lévő dedikált hangkártyával. Igaz, ha az erősítőm helyett egy DAC+AMP-om lenne gondolom ez is megoldható lenne..."
Igen, ez az egy amiben jobb lehet az usb C-s fules. Ott a DAC es az erosito is a fulesben kell hogy legyen, ezert lehet jo minosegu is, fuggetlenul attol hogy mi van a telefonban. A leginkabb hifi egyebkent egy usb C-s DAC+AMP es hozza olyan fules vagy hangszoros hangrendszer amit akarunk. Plusz tomoritetlen adatformatum az usb-n at.
Egyebkent szobai hifihez is szerintem a legjobb ha arnyekolt DC-s tapegysegrol hajtott a hangszorokba szerelt DAC-okkal es optikai audio kapcsolattal rendelkezo rendszert rakunk ossze. Persze ez hangszoronkent 1-1 optikai audio kimenetet es hangszoronkent 1-1 DAC + erosito parost jelent, de cserebe az analog jel csak par centit tesz meg az arnyekolt burkolaton belul a hangszorokig, tehat biztosan zavar es torzitasmentes lesz ha maga az elektronika jo minosegu. (a digitalis optikat pedig nem zavarja semmilyen elektromagneses jel, az arnyekolt kabeles DC tap pedig azert kell, hogy jo messze legyen a tenyleges AC tapegyseg az erositoktol)