ATLAS
  • Wolwerine
    #565
    Warehouse/kereskedelem/PVP:

    A Warehouse piszok széles és magas, gondolom, hogy jó célpont legyen, továbbá nehéz legyen bevédeni. Tedd arra a helyre, amit a legjobban védelmezel és vedd körül jó magas falakkal, csak ennyit tehetsz. 100 slottal és 250.000 kg teherbírással rendelkezik jelenleg, minden slotba 10.000 db nyersanyag fér. Minden nyersanyagból megvan a maximum, amennyit tehetsz bele (fajtánként) például a kovakövek legfeljebb 5 slotot foglalhatnak el, a fémek és a sók szintén ötöt, a rostok 6 db.-ot. Gondolom azért, hogy egy-egy nyersanyag túltermelődve ne foglalja el az összes slotot. Ha kereskedsz, akkor a beérkező nyersanyag is a warehouse-ba kerül, a beérkező nyersanyagok pedig akkor is raktározásra kerülnek, ha elfogytak a slotok, így mentem fel többször is 130-140 slotra a warehouse-omban, mielőtt kipucoltam volna.

    Az official PVP szerveren sokkal kevesebb ember van, mint a PVE-n, kereskedő warehouse-ok így is akadnak, tárgyalóképes felek viszont nem, leginkább a csatahajó-diplomácia dívik… Úgyhogy marad a Market lerakása és a kapcsolatkérés elfogadása utáni találgatás, vajon mit kér a másik. Először az azonos nyersanyagok cseréjével kell itt is próbálkozni, működik. Ha a lehetőség kimerült, jönnek a típusazonos próbálkozások, például követ cserélsz más fajtájú kőre. A só a kutyának nem kell, ami nekem igazán bejött, a fémekkel való kereskedelem, 10-12 ajánlatom van csak arra, coppert cserélek copperre, silverre, ironra, iront - ironra, iront-copperre, iront-silverre, stb. A fémek nehezek, ezért kb. 700 db elég belőlük ahhoz, hogy elinduljon a kereskedelmi hajó (rostból ez 7000), gondolom ezért népszerűek. A goldon kívül óránként ajándékba kapsz ingotot, gemeket, puskaport, sima ágyúgolyót és többfajta fát a warehouse-ba.

    Olyan, mint egy minijáték, karban kell tartani az ajánlatokat, partnereket, pótolni akit épp eltörölnek, kitapogatni ki-mit akarhat, a fölös nyersanyagot pedig időnként ki kell venni/dobni a WH-ból (súlykorlát) plusz a goldnak is van darabszáma, ha nincs szabad slot, nem kapsz aranyat.