ATLAS
  • lammaer
    #482
    Én is behúztam a fiammal pár hete (fene gondolta hogy még olcsóbb lesz mint egy ZS kategóriás indie játék). Előre mondom, személyes tapasztalatom 50 óra , plusz a haverok tapasztalatai akikkel együtt játszottam és kezdetektől fogva játszogatnak az Atlassal.
    Azért lett 50 óra, mert kb ennyi kelett hogy megunjam (szemben a 2000+ óra arkkal :D )

    Mivel ennyire olcsó, sztem vegyétek meg. (amúgy biztos oka van hogy ennyire olcsó, de ezt majd később :D )

    Technikailag a játék játszható - hivatalos PVE szerveren nézegettem pár haverral (rágták már a fülem egy ideje hogy Ark után menjek ide is, próbáljam ki, utána itélkezzek), nem disconnectel, stabil. Erőforrásigénye nagyobb mint az Arké, tehát jobban le kell butítani grafikailag hogy jól fusson, ezért csúnyábban néz ki :)
    Ha PVPzni akarsz az csak nagy (20+) létszámmal kivitelezhető, mig arkban a smalltribe megoldható, itt úgy tudom/úgy mondták esélytelen.

    A tartalom viszont szerintem halovány - persze megint csak az Ark után.
    Ha az Arkról nem tud az ember, akkor egy egész jó open world játék. Nagyon grindelős, elég sokat kell farmolni, a hajók sok nyersanyagot kívánnak.
    A hajókázás nekem elég unalmas volt, sok idő amig az ember A-ból B-be jut (még ha csak a szomszédosszektorokról is van szó), a játék random küldözget ide oda pl aranyásásnál (ami egy fontos része a játéknak, tehát sokat kell csinálni).

    Számomra a PVE content elég repetitív és uncsi, a szigeteknek nincs igazi hangulata, olyan procedurálisan generáltnak tűnnek.

    A karakterfejlődés/skillfa rendszer nem rosz, viszont ez is megkereseriti az ember életét - példa: szintenként kapot a skillpontot, és még max szinten se elég hogy mindent kitanulhass. Bár van lehetőség szintenként egyszer újraosztani a pontot, marhára idegesitő volt nekem az elején, hogy mondjuk ha kardot akarok gyártani, ahoz a kardozási skillfa kell. Persze 10 perc múlva mondjuk jön szembe egy magaszintű állat amit jó lenne befogni, de ahhoz meg az állatnevelési skillfa kell. OK, mondjuk maradt pontom, kihúzom.
    Na menjünk farmerkodni - óbazze, ahhoz meg a farmer skillfa kell.

    Előbb utóbb az ember belefut a fülesbe, hogy csinálna valamit, de az egy másik skill, resetet meg elhasználta, felesleges pontja meg nincs.
    4-5 embernél már meg lehet beszélni ki mire specializálódik, de akkor is zavaró hogy mondjuk te nem tudsz elmenni fát szedni az elefánttal, mert az állat használata is skillt igényel, te meg a hajóépítő vagy.
    Érthető hogy a játék szándékosan ilyen, igy próbálták meg ösztönözni az embereket a csapatmunkára, de vhogy ettől NEKEM nem lett jobb a játék.

    Hogy a játék a jövőben hogyan alakul, ki tudja. Lehet itt is megcsinálják a smalltribest, lehet itt is óriási ötleteik lesznek amivel alapjaiban megreformálják majd a játékot.
    Jelenleg nekem ebben a formájában lapos, kevés. (és aki azzal jön hogy menjek PVPzni kérem ne tegye. Ha PVPzni akarok ott az Ark, Rust vagy a Destiny 2 :D , ha meg nem akarok akkor meg nem megoldás).
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.11.30. 08:49:21