ATLAS
  • PiszkosFred
    #334
    Azzal nincs is baj, hogy ettol realisztikusabb es nehezebb. En sem torolnem el a jatekbol, mert fun es nem veszes, de tenyleg balanszolni kellene, mert 60 percnyi jatekbol 40 percig csak a vitaminokkal foglalkozol. Nem az eleterod potlasaval, nem epitkezessel, nem xp szerzessel, nem felfedezessel - hanem azzal, hogy merre talalsz eppen ABCD tartalmu kajat, mert fel oran belul szukseged lesz ra, vagy meghalsz. Ha pedig elkezdesz harcolni, fat vagni, stb., akkor a szervezeted gyorsabb utemben fogyasztja a vitaminokat (plusz a kajat es vizet), igy tenyleg az van, hogy 20 percnyi egyeb teendo utan megint szedheted a gazokat es a halakat.

    Es itt jon a kovetkezo gond, hogy jelenleg az Atlas vilagat egy script toltotte fel elolenyekkel es novenyekkel - ebben biztos vagyok, hogy fejleszto egy darab allatot vagy novenyt nem rakott kezzel a helyere, csak a kikotok epuleteit. Rengeteg kis sziget van, ezeken megtalalhatoak a fa, ko, rost trio megfeleloi, de a vitaminokhoz kell neked rakas olyan noveny, amely nem biztos, hogy terem az adott szigeten, akkor pedig igy jartal.

    Hust tud szerezni, azzal le van tudva a B (egy a negybol), de peldaul a D-hez halat kell fognod, amelyhez vagy horgaszol, vagy lemerulsz buvarkodni es ugy vadaszol. Elobbihez nem biztos, hogy talalsz cukrot, mitn csali az adott szigeten. Utobbihoz nem biztos, hogy van a kornyeken hal, es mikozben lent uszol es halat keresel, gyorstitott tempoban fogy a D vitamin szinted. Egy-egy halbol aztan nagy nehezen szerzel hust, amely egy, rohadt gyorsan romlik, ketto, alig par %-ot javit a D vitamin mutatodon, vagyis irany vissza a tenger. Na de mivel lent uszkalsz, kozben gyorsan fogy az ABC szinted is...

    Hja, a vicc az, hogy a D vitamin hianyaval nem toltodik ujra az eleterod azokkal a modszerekkel, mint alap esetben.

    A es C vitamin aranylag egyszerunek tunik, hiszen gyumolcs es zoldseg kell hozza, de ha epp nem terem egyik sem a szigeten, akkor megint igy jartal.

    Persze eleinte a fortitudera rakva par pontot javit a dolgon, en legalabbis ugy tapasztaltam.

    Szoval rafer egy nagyobb balansz erre az egeszre, szerintem jon is majd boven valtoztatas - de elobb inkabb oldjak meg a bed respawn bugot es a jatek egyeb technikai faszsagait, mert addig inkabb lepakolok egy ladaba halalom elott es respawnolok 50-50-50-50%-so ABCD vitamin szinttel :)
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2018.12.25. 18:05:37