• bundasjezus
    #11
    Csak egyéni, fogyasztói szinten lehet változást elérni. Nincs más út. Globális, politikai összefogásra várni felesleges. Egyszerűen túl sok érdek sérül.

    Ha azonban a saját életünkben egyenként törekszünk a környezetbarát életmódra, akkor alulról kényszerítjük ki a változást. Ha tudatosan, a szükségleteinknek megfelelően vásárolunk, akkor a cégek kénytelenek lesznek alkalmazkodni az így megváltozott fogyasztói szokásokhoz és beszüntetik a sok szemét, kacat, hulladék gyártását. Mivel nem fogja megérni nekik ezeket tovább gyártani.
    Ha amikor csak tehetjük, biciklizünk, vagy tömegközlekedünk autózás helyett, akkor mind a kőolajkitermelés, mind a autógyártás, mind CO2 kibocsátás volumene is csökkenni fog.
    Ha helyi termelőktől vásárolunk élelmiszert, akkor nem kell Marokkóból ideutaztatni a paradicsomot stb.
    Ha nem vásárolunk eldobható, műanyagból készült termékeket, csomagolóanyagokat, akkor nem fognak ilyet gyártani.
    Ha házainkat, lakásainkat hőszigeteljük, akkor nem az utcát fűtjük majd és nem csak a rezsink lesz kisebb, de a CO2 kibocsátást is csökkenthetjük.
    Számtalan helyen van lehetőség és mód az életünkben arra, hogy változtassunk. És ehhez nem kell drasztikusan megváltoztatni az életmódunkat, csak egy kicsit jobban oda kell figyelni, takarékosabban kell bánni az erőforrásainkkal. Sok kicsi sokra megy alapon lehet csak változást elérni. Ha magunktól nem cselekszünk, mindig csak másra várunk, hogy először ő tegyen valamit, akkor nem lesz változás.
    Sose a kifogásokat keressük, sose azt nézzük, hogy miért nem lehet megoldani valamit. Hanem azt, hogy miként lehet megoldani a problémát.

    A Föld köszöni szépen jól van. Jól lesz a globális felmelegedés idején is. Itt csak mi emberek járhatunk nagyon rosszul. Mi függünk a természettől és nem a természet függ tőlünk. Ha nem cselekszünk, hirtelen olyan világban fogjuk találni magunkat, ahol egy tüdőgyulladásba, vakbélgyulladásba, foggyökérgyulladásba vagy sebfertőzésbe bele fogunk halni.
    Utoljára szerkesztette: bundasjezus, 2018.11.27. 19:40:48