• kvp
    #27
    "Ezen felül erős kétségeim vannak, hogy bárki tüzet akart volna nyitni, mert annyira senki nem hülye sőt, talán még a képessége sincs meg hozzá. A fegyverrendszerek tudtommal kulcsos aktiválásúak és azok hozzáférhetősége sanszosan a tiszteknél van, nem az operátornál."

    Bevetesen volt a hajo, ilyenkor a fegyverrendszerek elesitve vannak, hogy ha megis arra tevedne valaki aki tamadni akar, akkor ne a tiszteket kezdjek el keresni. Az egyik videon latszik is, ahogy az egyebkent radarvezerlesu phalanx koveti az orosz gepet, de nem nyit tuzet. Ez jellemzoen egy eles rendszerre utal, csak a torony nem kapott engedelyt a tuzelesre. Az oroszok egyertelmuen arra jatszottak, hogy a jenkik ugysem merik leloni oket. Aztan neha megis, emberi vagy "muszkaki" hiba miatt. Ezek az orosz pilotak nem vakmerok, hanem szimplan hulyek.

    Egyebkent meg van rajtuk optikai celzasu vedelmi rendszer is:
    Wikipedia:
    "The MK 34 Gun Weapon System comes in various versions. It is an integral part of the Aegis combat weapon system on Arleigh Burke-class guided missile destroyers and Modified Ticonderoga Class Cruisers. It combines the MK 45 5"/54 or 5"/60 Caliber Gun Mount, MK 46 Optical Sight System or Mk 20 Electro–Optical Sight System and the MK 160 Mod 4-11 Gunfire Control System / Gun Computer System."
    bovebben:
    https://fas.org/man/dod-101/sys/ship/weaps/mk-34.htm

    Ez a rendszer egyebkent mindegyik videon tarolasi pozicioban volt, viszont a radarok szamara lathatatlan gepeket akkor is kepes szo szerint meglatni es arra tuzet vezetni, marha tenyleg szukseg lenne ra valaha is. A hozzakotott fegyverrendszer geppuskanak szerintem ez picit nagy, de tenyleg eleg nagy a tuzgyorsasaga.