• wraithLord
    #22
    Nekem sikerült már helyettesítenem Linux-szal a Windowst nagyjából minden téren, a játékot kivéve. Az egyetlen dolog, amit munka terén technikailag nem tudtam helyettesíteni, az a Microsoft Office. Melóhelyen mindenki azt használja, és adjuk-kapjuk a doksikat/táblákat, és hiába van OpenOffice/LibreOffice, nem teljesen kompatibilisek egymással, tehát bizonyos formázásokat, szerkezeteket, objektumokat, képleteket vagy meg sem jelenítenek, vagy rosszul jelenítik meg.
    Erre nem találtam még jó megoldást.

    Amúgy mindent Linuxon csinálok, mert scriptelni, programozni egyszerűbb, egyetemek által házilag fejlesztett programok csak Linuxra és Mac-re vannak, és én ilyesmikkel dolgozom.

    Amikor gimis voltam, Corelt használtam, amikor lett munkám, nem akartam Corelt venni, így áttértem az Inkscape-re (jobban is tetszik), Photoshop helyett Gimp-re (ez már annyira nem), Adobe Premier Pro helyett Lightworks-t használok... Igaz, utóbbinak a free verziójával csak 720p-re lehet renderelni, de csak hobbi szinten csinálok videókat, így vagy megelégszem azzal, vagy bevárok pár projektet, és egy havi pro bérlettel megcsinálom 1080p-re vagy 4k-ra.