• Ellaberin
    #11
    Kezdetek óta használom a win10-t, még insiderként kezdtem. Eleinte elég nyögvenyelős volt - kétszer vissza is került a win7. Aztán egyszercsak jó lett, láthatóan elindultak jó irányba, de ez kb egy évet tartott. Azóta inkább az újabb ötleteiket próbálják beletukmálni, állandóan variálják mit hol találhatsz meg, visszarakja azokat a felesleges programokat amiket az előző verzióban eltávolítottam, egy beállított rendszert nem tud megjegyezni; újra kell mindet beállítgatni, random hálózatkezelés, bugos kiadások - ez már nagyon nem jó út.
    Nagyon át kellene állniuk stabil kiadásra és onnan a folyamatos béta frissítére - már aki akarja és bevállalja.
    (Persze ekkor nehéz lenne indokolni, hogy miért Win10 a neve, de kérdem én ki a frászt érdekelné - mindenki más számoz, nem mindegy?)
    Tudom az insider kb ez lenne, de amíg láthatóan kevés a minta még a napi szintű telemetria mellett is ideje lenne változtatni a módszeren. Ja, hogy ezért vissza kellene venni a tesztelő szoftvermérnököket és egyszersmind elismerni, hogy a spórolással elég nagyot hibáztak, ez nyílván nem fog menni amíg marketing menedzserek döntenek ilyen kérdésekben.
    Na meg copatja őket a monolit kernel öröksége - ez elmúlt 6-8-10 évben erre jobban kellett volna koncentrálniuk, mármint, hogy sokkal modulárisabb rendszert hozzanak a win10 alá. Az olyan baromságokat meg eleve fel sem vetni, hogy külön kelljen beállítani a frissítés idéjet, hogy ne egy folyó munka közben szóljon, hogy akkor most reboot. (Ez utóbbi megint csak marketinges ötletelésre utal, ergo, "ha nem frissít az a hülye user, akkor megdasszuk".)

    Az a bullshit meg, hogy folyamatosan értékelnek: tele van vele a net, hogy szarnak az insiderek fejére. (Többek közt én sem tesztelgetek nekik már egy ideje - ingyér sem.)

    De most majd jól megígérték. Köszönjük Emese!